Sunt interesante rețetele lui Ottolenghi, multe cu legume, deși pe la începuturi gătea și carne, foarte colorate, condimentate, dar la unele vei avea nevoie de multe vase de gătit și muuuultă răbdare, să toci ingredientele mărunt și să le aranjezi super artistic. Plus are o fixație pe ceapă călită. :)))
Ce am gătit: carbohidrați, în forme diverse. :))) Cușcuș, paste și paste cușcuș. Dezastru, știu. 😛
Cușcuș cu roșii cherry și salată de ierburi, pe care am modificat-o, evident, că acum nu o să alerg după mentă prin magazine. :)) Rețeta aici.
Orecchiette puttanesca într-o singură tigaie sau paste scurte cu năut, măsline și un sos de roșii. Pastele sunt unul din ingredientele pe care le fierb separat în majoritatea cazurilor, pentru că nu vreau să se dezintegreze prin sos. Dacă aveți paste de calitate sau proaspete s-ar putea să iasă varianta cu totul într-o tigaie. Rețeta aici.
Salată cu paste cușcuș și lămâie. Care, culmea, nu este foarte acră. 🙂 Rețeta aici.
Mai am niște rețete salvate, una cu pui marinat în harissa (care se poate face și acasă, din ardei copți blenduiți), o rețetă de salată de apio cu feta, ouă și ardei grași verzi și un hummus picant, făcut cu ghimbir – ultima sună cel mai bizar, dar mi-am luat ghimbir, așa că o fac sigur zilele următoare. 😀
Și la un moment dat o să-mi bag nasul și prin rețetele de dulciuri, că sigur există ceva de distrus și pe acolo. :))))
Până luna viitoare, când avem o nouă propunere cookingbookclub Dezastru în bucătărie, spor la distrus rețete. 🙂
—
#cookingbookclub #justcookit! pentru că uneori doar să gătești ce îți place, la tine acasă, este mai mult decât suficient.
Intră și tu în gașca #dezastruinbucatarie, pe facebook, instagram sau pinterest.
Citește toate articolele #cookingbookclub aici. Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. Și dacă ești pasionat de #prăjitorturișicafea, apasă aici. Nu uita că să previi este mai ușor decât să tratezi și că nu poți arde rețete cu succes dacă nu știi prim ajutor în bucătărie – citește aici mai mult. Și dacă vrei să afli mai multe despre gătit, uite aici un curs rapid de bucătărit.