Despre blog

Dezastru în bucătărie tratează cu ironie și umor experiențele personale din bucătărie. Poți să ai două mâini de stânga, dar ăsta nu este un motiv pentru a face foamea sau a te hrăni doar cu porcării. 🙂

Gătesc de nevoie, pentru că sunt mofturoasă și alergică (combinație dezastruoasă!!!), și pentru că deși a trecut anul 2000, încă nu s-a inventat pastila minune care ține de foame. 🙂 De-a lungul anilor am învățat să fac totul de la zero, să citesc etichete, să calculez calorii (work in progress) și să nu ard bucătăria. :))

Am norocul că toată familia gătește, am un frate bucătar profesionist (yup, I know ❤️ ) și prieteni gurmanzi. Plus un anturaj înțelegător, care nu comentează la experimente (prea tare…). 😛

Am început să-mi povestesc experiențele din bucătărie la începutul anului 2018, pe blogul personal. Gătind cu Nikonul și ulterior cu smartphone-ul, m-am împins singură de la spate să încerc lucruri noi, să diversific ce mănânc și să fac experiența mai distractivă, că sincer, e plictisitor rău de tot să arzi chestii în bucătărie. :))) Din 2020 blogul s-a mutat pe domeniu propriu, pentru că am atât de muuuuuulte rețete de distrus! :))))

Oana și Carmen sunt prietenele mele care din când în când mai ard câte o rețetă prin bucătărie, proces care se finalizează, no bine, în articole mai mult decât comestibile. 😀

Lecții învățate în 2018 – aici, 2019 – aici, 2020 – aici, 2021 – aici, 2022 – aici, 2023 – aici.

Principii abordate: oricine poate găti orice (practica ne omoară :D), creativitatea este baza, orice rețetă poate fi adaptată nevoilor & valorilor personale, mâncare sănătoasă înseamnă recomandările OMS și myplate, ghidul nutrițional american, zero waste (dacă se poate), multiculturalitate.

Rețetele sunt pentru carnivori cu excepția cazului în care sunt vegetariene/ vegane/ fără gluten/ etc. Ele pot fi adaptate de cele mai multe ori, caz în care veți găsi informațiile la finalul articolului.

“Nu sunt bucătar, doar un om căruia îi este foame de cel puțin 3 ori pe zi”, citat din mine. 🙂