Despre blog

Dezastru în bucătărie tratează cu ironie și umor experiențele personale din bucătărie. Poți să ai două mâini de stânga, dar ăsta nu este un motiv pentru a face foamea sau a te hrăni doar cu porcării. 🙂

Gătesc de nevoie, pentru că sunt mofturoasă și alergică (combinație dezastruoasă!!!), și pentru că deși a trecut anul 2000, încă nu s-a inventat pastila minune care ține de foame. 🙂 De-a lungul anilor am învățat să fac totul de la zero, să citesc etichete, să calculez calorii (work in progress) și să nu ard bucătăria. :))

Am norocul că toată familia gătește, am un frate bucătar profesionist (yup, I know ❤️ ) și prieteni gurmanzi. Plus un anturaj înțelegător, care nu comentează la experimente (prea tare…). 😛

Am început să-mi povestesc experiențele din bucătărie la începutul anului 2018, pe blogul personal. Gătind cu Nikonul și ulterior cu smartphone-ul, m-am împins singură de la spate să încerc lucruri noi, să diversific ce mănânc și să fac experiența mai distractivă, că sincer, e plictisitor rău de tot să arzi chestii în bucătărie. :))) Din 2020 blogul s-a mutat pe domeniu propriu, pentru că am atât de muuuuuulte rețete de distrus! :))))

Oana și Carmen sunt prietenele mele care din când în când mai ard câte o rețetă prin bucătărie, proces care se finalizează, no bine, în articole mai mult decât comestibile. 😀

Lecții învățate în 2018 – aici și 2019 – aici.

Principii abordate: oricine poate găti orice (practica ne omoară :D), creativitatea este baza, orice rețetă poate fi adaptată nevoilor & valorilor personale, mâncare sănătoasă înseamnă recomandările OMS și myplate, ghidul nutrițional american, zero waste (dacă se poate), multiculturalitate.

Rețetele sunt pentru carnivori cu excepția cazului în care sunt vegetariene/ vegane/ fără gluten/ etc. Ele pot fi adaptate de cele mai multe ori, caz în care veți găsi informațiile la finalul articolului.