Mi-a plăcut ideea acestei rețete, pentru că se face repede, este sățioasă și colorată.
Mai întâi pregătim pastele cușcuș – sunt pastele acelea rotunde, care seamănă cu orezul. Într-o oală, măsurăm o cană de paste cușcuș și le prăjim câteva minute în puțin ulei, până când se colorează. Apoi umplem oala cu apă și lăsăm să fiarbă la foc potrivit. Când sunt gata, le scurgem și le clătim.
Separat, hidratăm niște stafide aurii reciclate de prin pachetele cu fructe și alune uscate. Le scurgem de zeamă. Tăiem o lămâie în felii mici; doar mijlocul, fără coajă și sâmburi. Într-o tigaie prăjim o mână de fulgi de migdale sau migdale tocate reciclate din aceleași pachete.
Când pastele cușcuș sunt fierte și scurse, le punem într-un castron. Deasupra adăugăm stafidele, lămâia și migdalele. Condimentăm cu chimen, sare, piper, busuioc proaspăt sau uscat și ulei de măsline, zeamă de lămâie.
La final acoperim cu un sos pesto făcut din pătrunjel verde, usturoi și ulei de măsline, blenduite.
Sau cu salată de la pungă. Pentru o idee de verde. 🙂
Ottolenghi de pe insta. Sau un dezastru reușit. 😀 Bineînțeles că dacă nu vi se pare suficient de acră, mai puneți niște lămâie. :))))
—
Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă ai încercat să distrugi rețeta la tine în bucătărie și ai reușit, am vrea să auzim și noi, lasă-ne un comentariu mai jos; la fel, scrie-ne dacă ai întrebări sau nelămuriri. 🙂
Nu uita că avem și un #cookingbookclub #dezastruînbucătărie, unde experimentăm rețete noi din cărți de gătit în fiecare lună. 🙂
Intră în comunitatea dezastrelor din bucătărie pe pagina noastră de facebook sau urmărește-ne pe instagram sau pinterest.