Orecchiette puttanesca într-o singură tigaie sau paste scurte cu năut, măsline și un sos de roșii. Un dezastru rapid, vegan. 🙂
O conservă de năut, scurs, se călește într-o tigaie cu niște ulei de măsline, câțiva căței de usturoi, boia, chimen praf și semințe, un praf de sare și pastă de tomate, apoi adăugăm măsline verzi, capere, coajă de lămâie și pătrunjel verde tocat, plus roșii cherry și la final turnăm 250g de paste orecchiette și acoperim cu apă și supă (rețeta de bază de supă aici), astfel încât să permitem pastelor să fiarbă al dente și apei să se evapore. La final mai punem niște pătrunjel verde tocat și servim.
O altă variantă este să fierbem pastele separat și să le combinăm cu năutul, măslinele și roșiile călite. Ceea ce voi face eu, data viitoare. 😀
Rețeta este adaptată din Ottolenghi Flavor: A Cookbook.
—
Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă ai încercat să distrugi rețeta la tine în bucătărie și ai reușit, am vrea să auzim și noi, lasă-ne un comentariu mai jos; la fel, scrie-ne dacă ai întrebări sau nelămuriri. 🙂
Nu uita că avem și un #cookingbookclub #dezastruînbucătărie, unde experimentăm rețete noi din cărți de gătit în fiecare lună. 🙂
Intră în comunitatea dezastrelor din bucătărie pe pagina noastră de facebook sau urmărește-ne pe instagram sau pinterest.