Poate fi o masă principală sau o garnitură pentru un grătar, după preferințe. Se face relativ repede, dacă ai toate ingredientele. Cușcușul îl pregătim după rețeta clasică: o cană de cușcuș, niște vegeta sau sare, un strop de ulei, acoperit cu apă fierbinte și un capac și lăsat câteva minute să se hidrateze. Domnul Ottolenghi adaugă și un praf de condimente ras el hanout, care este o combinație de cardamon, cuișoare, scorțișoară, boia, coriandru, chimion, nucșoară, sare, galangal (un soi de ghimbir), piper și curcumă. Practic, faceți un mix din tot ce aveți prin dulap. 😛
Cușcușul este amestecat cu ierburi, mentă și coriandru. Sau rucola, că atât era la oferta din frigider. :))))
După care, într-o tigaie cu puțin ulei, călim o ceapă roșie tăiată peștișori, cu o mână de stafide și niște migdale, reciclate de prin pungile de nuci și fructe uscate; când sunt gata, caramelizate, le turnăm peste cușcuș.
Deasupra vom decora cu niște roșii cherry întregi, fripte și ele într-o tigaie cu puțin ulei.
Important e ca la final să arate super artistic. 😀
Rețeta este adaptată din Ottolenghi Simple.
—
Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă ai încercat să distrugi rețeta la tine în bucătărie și ai reușit, am vrea să auzim și noi, lasă-ne un comentariu mai jos; la fel, scrie-ne dacă ai întrebări sau nelămuriri. 🙂
Nu uita că avem și un #cookingbookclub #dezastruînbucătărie, unde experimentăm rețete noi din cărți de gătit în fiecare lună. 🙂
Intră în comunitatea dezastrelor din bucătărie pe pagina noastră de facebook sau urmărește-ne pe instagram sau pinterest.