După cum vă amintiți anul acesta gătim din #321sursedeinspirație, ultima din acest an fiind Nigela Lawson.
Care Nigella tocmai are o emisiune nouă la tv, bazată pe o carte nouă, intitulată “Cook.Eat.Repeat”. Am văzut două episoade și m-am distrat copios, să vedeți ce dezastre gătește, oioioioi. 😀
Cât despre rețetele încercate, nu știu cum s-a potrivit, dar mi-a ieșit de un meniu întreg de Crăciun. 🙂 Un antreu vegan, un fel principal (dacă sunteți vegani mâncați doar garnitura) și un desert; plus un cocktail.
Chestia fantastică este că s-au asortat felurile de mâncare inclusiv la decor, așa dezastru mai rar. :))))))
Am ales rețete mai vechi, care se regăsesc și pe site, dar și în cartea Nigella Christmas: Food, Family, Friends, Festivites, din 2008. Am mai modificat pe ici, pe colo, dar în mare am respectat ingredientele și instrucțiunile. Minune, știu! 😛
Așadar, aveți mai jos rețetele încercate și sper ca orice gătiți luna aceasta, să fie dezastre colorate și pe care să le mâncați cu plăcere. 🙂
ANTREU: Salată roșie
O salată rapidă făcută din fasole boabe, ceapă roșie și roșii. Plus e sățioasă și proteică. Vezi rețeta aici.
FEL PRINCIPAL: Cușcuș festiv
Cel mai bun cușcuș, cu rodii și stafide, rețeta aici.
FEL PRINCIPAL: Fâșii de curcan
Traducerea mea aproximativă, o bunătate de curcan călit cu legume, măsline negre și fulgi de migdale, precum aici.
DESERT: Salată de fructe cu antioxidanți
Modificată, nu e cu mango, este cu pere și încă două ingrediente. Bună, bună de tot. Vezi rețeta.
COCKTAIL: Amaretto Sour
O băutură cu puțin alcool, perfectă pentru salata de fructe. Am nimerit-o din greșeală și pentru că aveam amaretto în casă. Yup. Rețeta aici.
Următoarea întâlnire virtuală a clubului nostru va fi la începutul lunii ianuarie.
—
Citește toate articolele #cookingbookclub aici.
Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂