Cookingbookclub 12 | rețetele Nigellei

După cum vă amintiți anul acesta gătim din #321sursedeinspirație, ultima din acest an fiind Nigela Lawson.

Care Nigella tocmai are o emisiune nouă la tv, bazată pe o carte nouă, intitulată “Cook.Eat.Repeat”. Am văzut două episoade și m-am distrat copios, să vedeți ce dezastre gătește, oioioioi. 😀

Cât despre rețetele încercate, nu știu cum s-a potrivit, dar mi-a ieșit de un meniu întreg de Crăciun. 🙂 Un antreu vegan, un fel principal (dacă sunteți vegani mâncați doar garnitura) și un desert; plus un cocktail.

Chestia fantastică este că s-au asortat felurile de mâncare inclusiv la decor, așa dezastru mai rar. :))))))

Am ales rețete mai vechi, care se regăsesc și pe site, dar și în cartea Nigella Christmas: Food, Family, Friends, Festivites, din 2008. Am mai modificat pe ici, pe colo, dar în mare am respectat ingredientele și instrucțiunile. Minune, știu! 😛

Așadar, aveți mai jos rețetele încercate și sper ca orice gătiți luna aceasta, să fie dezastre colorate și pe care să le mâncați cu plăcere. 🙂

ANTREU: Salată roșie

O salată rapidă făcută din fasole boabe, ceapă roșie și roșii. Plus e sățioasă și proteică. Vezi rețeta aici.

FEL PRINCIPAL: Cușcuș festiv

Cel mai bun cușcuș, cu rodii și stafide, rețeta aici.

FEL PRINCIPAL: Fâșii de curcan

Traducerea mea aproximativă, o bunătate de curcan călit cu legume, măsline negre și fulgi de migdale, precum aici.

DESERT: Salată de fructe cu antioxidanți

Modificată, nu e cu mango, este cu pere și încă două ingrediente. Bună, bună de tot. Vezi rețeta.

COCKTAIL: Amaretto Sour

O băutură cu puțin alcool, perfectă pentru salata de fructe. Am nimerit-o din greșeală și pentru că aveam amaretto în casă. Yup. Rețeta aici.

Următoarea întâlnire virtuală a clubului nostru va fi la începutul lunii ianuarie.

Citește toate articolele #cookingbookclub aici.

Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂