Ep. 142 – supă cremă de legume

Ce o să citiți astăzi este improvizația anului! Și un adevărat miracol, pentru că iată, am mâncat supă cremă și am supraviețuit! :)))

Of course, pentru cine urmărește cu atenție toate dezastrele din bucătărie, știți deja că anul acesta am testat mai multe tipuri de supă cremă. Din cele care se fac fără lapte.

Drept urmare spiritul meu de aventură a accelerat așa, pe sfârșit de an, a scos din frigider toate legumele care mai aveau un pic și ajungeau la compost și le-a făcut supă. Supă cremă. 🙂

Este o rețetă extrem de simplă, lol. Combini legume de mai multe feluri, le fierbi, blanduiești, condimentezi și voila, ai o supă pe trei zile.

No bine pisirozdezastrumajor spune-ne ce s-a întâmplat de fapt de ai ajuns să faci supă cremă? 😀

De fapt am vrut să fac o supă, dar n-am avut nicio idee. Așa că am curățat, spălat și tocat niște morcov și o ceapă, vreo doi căței de usturoi, jumătate de ardei roșu, niște bucăți de fenicul și cotoare de brocoli, plus niște țelină tăiată din congelator.

În oala mea de ciorbă le-am călit cu un cub Knorr, niște piper și ulei, la foc mic, până s-au înmuiat, după care am adăugat trei pahare de apă și am lăsat să fiarbă la foc mic.

După ce s-au fiert legumele – nu că le-ar lua foarte mult timp – am lăsat să se răcească puțin, după care le-am pasat cu blenderul.

Pentru că a fost o cutie de 500g aproape plină cu legume, nu a fost nevoie să mai pun cartofi, drept urmare legumele s-au transformat în supă cremă.

Până aici totul bun și frumos, doar că m-am trezit că supa mea miroase a supă din aia de restaurant comunist. :)))))

Așa că a trebuit să o dreg cumva. Cu mentă și ghimbir măcinat. A ieșit o delicatesă. Ușor picantă. :)))))))) Mega vegan. :))

Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă încerci rețeta, nu uita să postezi poze pe pagina noastră de facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *