Ep. special – cușcuș festiv

No bine, șmecheria acestui fel principal – garnitură sunt condimentele. De regulă am făcut cușcuș amestecat cu puțină sare sau vegeta. De data aceasta însă am folosit precum scria la rețetă, un amestec de condimente aromate, care au ridicat cușcușul la un alt nivel. 😀

Pentru a pregăti rețeta se pune la fiert o cană mare de apă. Între timp o cană de cușcuș se pune într-un vas de porțelan și se amestecă cu următoarele condimente: scorțișoară, boia, chimen, coriandru și sare sau vegeta. Câte un praf din fiecare. Deasupra se toarnă apa fierbinte, să acopere și încă un deget. Se pune deasupra o farfurie sau un capac și se lasă cușcușul să absoarbă apa și să devină comestibil. Vedeți că scrie pe pachet de câtă apă aveți nevoie pentru fiecare sută de grame.

Pentru că nu vreți să se lipească, puneți și o linguriță de ulei de măsline înainte de a turna apa fierbinte.

Când este fiert – apa s-a absorbit toată, amestecă cușcușul condimentat cu boabele de la o rodie și stafide înmuiate în prealabil (eu am reciclat stafide din pungile de nuts&raisins, pentru că nu îmi place să le mănânc uscate :))) ).

Decorați cu boabe de rodie și pătrunjel verde, dacă aveți. Ies două porții mai mult decât generoase. 🙂

Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă ai încercat să distrugi rețeta la tine în bucătărie și ai reușit, am vrea să auzim și noi, lasă-ne un comentariu mai jos; la fel, scrie-ne dacă ai întrebări sau nelămuriri. 🙂

Nu uita că avem și un #cookingbookclub #dezastruînbucătărie, unde experimentăm rețete noi din cărți de gătit în fiecare lună. 🙂

Intră în comunitatea dezastrelor din bucătărie pe pagina noastră de facebook sau urmărește-ne pe instagram sau pinterest.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *