Ep. special – fâșii de curcan

No bine, aceasta este o rețetă modificată destul de mult. Pentru că originalul Nigellei era cu parmezan ras deasupra și un sos cu ouă și smântână. Sorry, anul acesta nu servim așa ceva. 🙂 Dacă vreți varianta aceasta, căutați “Ed’s Victorious Turkey Hash”, cum se numește rețeta originală.

Varianta mea: o bucată de piept de curcan, fiert în prealabil și desfăcut fâșii, lăsat pe o farfurie. Separat, în tigaie, călită o ceapă roșie tăiată cubulețe în ulei de măsline, peste care se adaugă un ardei gras cubulețe, doi căței de usturoi tocați, după care se pun fășiile de curcan. La final se adaugă două-trei linguri de fulgi de migdale și niște măsline negre întregi. Dacă nu aveți ardei gras, felii mari de morcov fiert. Se asezonează cu sare, piper și tabasco.

Ies două porții generoase, fără parmezan deasupra. 🙂 De consumat cu cușcuș festiv.

Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă ai încercat să distrugi rețeta la tine în bucătărie și ai reușit, am vrea să auzim și noi, lasă-ne un comentariu mai jos; la fel, scrie-ne dacă ai întrebări sau nelămuriri. 🙂

Nu uita că avem și un #cookingbookclub #dezastruînbucătărie, unde experimentăm rețete noi din cărți de gătit în fiecare lună. 🙂

Intră în comunitatea dezastrelor din bucătărie pe pagina noastră de facebook sau urmărește-ne pe instagram sau pinterest.