Anul acesta am experimentat cu rețete noi, luate de pe internet, care, cel puțin în teorie, ar putea fi combinate cu diferite feluri de mâncare, indiferent dacă sunt cu carne, vegetariene sau vegane.
Partea bună este că se fac dezastruos de rapid, nu necesită foarte multe ingrediente și pot fi consumate la câteva zile după ce au fost puse în borcan. De asemenea se pot face tot timpul anului, ceea ce înseamnă că nu e nevoie să faceți cantități mari, ci doar cât mâncați și să le păstrați în frigider, mai ales dacă nu aveți spații adecvate (de exemplu o cămară sau un beci).
Morcov și ghimbir murat
Fâșii subțiri de morcov și ghimbir, într-o soluție de oțet.
Salată asortată cu oregano
O salată acră de castraveți, morcovi, ceapă și capia, condimentată cu oregano.
Vezi toată lista de ingrediente aici.
Ceapă murată
Ceapă roșie, dulce acrișoară, perfectă pentru sandvișuri și hamburgeri.
Rețeta completă aici.
No bine, ai pus și niște usturoi în ele? Am pus, din cel românesc, de mi-a mirosit toată casa până a doua zi. :))))
Rețeta de salată asortată cu oregano seamănă cu salata pe care noi o facem de regulă, doar că are mai puține ingrediente (nu are conopidă, și nici varză) și alte condimente.
Dacă vrei și alte rețete de murături și acrituri, poți încerca salată asortată, care se păstrează fără probleme toată iarna. 🙂
—
Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă ai încercat să distrugi rețeta la tine în bucătărie și ai reușit, am vrea să auzim și noi, lasă-ne un comentariu mai jos; la fel, scrie-ne dacă ai întrebări sau nelămuriri. 🙂
Nu uita că avem și un #cookingbookclub #dezastruînbucătărie, unde experimentăm rețete noi din cărți de gătit în fiecare lună. 🙂
Intră în comunitatea dezastrelor din bucătărie pe pagina noastră de facebook sau urmărește-ne pe instagram sau pinterest.