Nu știu alții cum sunt dar eu când mă gândesc la murături salivez instant! :)) Este adevărat că datorită încălzirii globale nu mai consumăm atâtea murături (sau pentru că nu ne mai alcoolizăm?? 😀 ), însă nu poate veni Xmăsu dacă nu am făcut măcar o sălățică murată. 😛
No bine, salata din imagine este făcută din următoarele: 1 morcov, 1 ceapă, 1 gogoșar, 1 castravete, 1 conopidă albă, 1 varză – unde 1 înseamnă după caz, 1 kg sau 1 porție. Date pe răzătoare aka Wörner.
Într-o oală încălzim 1l oțet, 2l apă, 6 ling sare, 2 ling miere (dacă faceți mai multe porții logic că multiplicați și lichidul) – fierbinte se toarnă peste legume, se amestecă ușor, se lasă să se înmoaie, după care se pun în borcane, zeama deasupra, capac, la beci. 🙂
Dezastruos de bun!!!
—
Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂