Ep. special: morcov și ghimbir murat

Fâșii subțiri de morcov și ghimbir, într-o soluție de oțet. Yummy-yummy. 🙂

Pentru 2 borcane reciclate (de gem, aprox. 400g), avem nevoie de 300-500g morcov, 160 ml oțet de vin 9%, 120 ml apă, 3 bucăți de ghimbir (35g), 1 steluță de anason (sau pudră), 50g zahăr tos, 2-3 g de fulgi de ardei roșii iuți (sau 1 ardei iute proaspăt), 1 cățel de usturoi tocat și o treime de linguriță de sare.

Morcovii curățați și spălați, se taie fâșii sau bastonașe. Dacă nu aveți răbdare, atunci puteți încerca să îi tăiați rondele foarte subțiri. 🙂

Usturoiul se toacă cât mai mărunt. Ghimbirul, curățat și spălat, fie îl feliați și îl faceți bastonașe, fie îl tocați mărunt.

Oțetul, apa și condimentele se amestecă și se pun pe foc, când începe să fiarbă lichidul, se adaugă morcovii și se lasă la foc mic pentru 5-10 minute. Trebuie să se înmoaie ușor.

Se trage de pe foc, se pun în borcane cu capac. Se poate folosi după câteva zile.

Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă ai încercat să distrugi rețeta la tine în bucătărie și ai reușit, am vrea să auzim și noi, lasă-ne un comentariu mai jos; la fel, scrie-ne dacă ai întrebări sau nelămuriri. 🙂

Nu uita că avem și un #cookingbookclub #dezastruînbucătărie, unde experimentăm rețete noi din cărți de gătit în fiecare lună. 🙂

Intră în comunitatea dezastrelor din bucătărie pe pagina noastră de facebook sau urmărește-ne pe instagram sau pinterest.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *