Ep. special: salată asortată cu oregano

O salată acră de castraveți, morcovi, ceapă și ardei capia, condimentată cu oregano.

În rețeta originală se amestecau jumătate de cană de morcov ras cu jumătate de cană de ridichi rase, jumătate de castravete fabio și niște ceapă roșie – dacă vreți să faceți salata primăvara. 🙂

Eu am modificat și am pus cantități aproximative de castraveți, morcovi, ceapă albă și capia/gogoșar, în total 850g de legume curățate, spălate și date pe răzătoare sau feliate subțiri.

Separat am pregătit 1 cană de oțet de 9% cu 2 căni de apă (1:2), 1 linguriță și jumătate de sare și 1 lingură de miere; doi căței de usturoi tocați și jumătate de linguriță de oregano… mă rog, din ochi, așa. :)))))

Lichidele puse pe foc, când dau în fiert, adăugate legumele, lăsat să fiarbă vreo câteva minute la foc mic, apoi turnate în borcane.

Au ieșit 2 borcane de 800g.

Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă ai încercat să distrugi rețeta la tine în bucătărie și ai reușit, am vrea să auzim și noi, lasă-ne un comentariu mai jos; la fel, scrie-ne dacă ai întrebări sau nelămuriri. 🙂

Nu uita că avem și un #cookingbookclub #dezastruînbucătărie, unde experimentăm rețete noi din cărți de gătit în fiecare lună. 🙂

Intră în comunitatea dezastrelor din bucătărie pe pagina noastră de facebook sau urmărește-ne pe instagram sau pinterest.