Ep. 134 – orez cu năut și lămâie

Sau cum am distrus orezul. Cu o rețetă vegană de inspirație pinterest – daaaa, am salvat mai multe, într-o zi cu soare grecesc afară. :)))

No bine, sunt eu dezastru, dar nu suport mâncărurile cu orez fiert până nu se mai simte bobul. Precum pilaful tradițional – is a big no-no. 🙂 Din acest motiv în ultimii ani cumpăr basmati sau orez porționat în pungă, că se fierbe repede și rămâne bobul întreg.

Logic ar fi fost să fac și acum același lucru, respectiv să fierb orezul separat și să îl adaug pe parcurs sau la final… dar am zis că ce mamaluidezastru poate să se întâmple, hai să respectăm rețeta… :))))

În paranteză, acum sper că înțelegeți de ce sunt foarte reticentă în a respecta rețete și prefer improvizația liberă. 🙂

Revenind, această rețetă de inspirație mediteraneană, zice să pui la călit o ceapă și un usturoi tocate în 2 linguri de ulei de măsline, după care să adaugi o cană (conservă) de năut fiert și jumătate de cană de orez, sare, piper, frunză de dafin. Deasupra 1 lingură de tahini amestecat în prealabil cu sucul de la o lămâie și vreo 3-4 linguri de apă; completat cu apă sau zeama de la năut și lăsat să fiarbă vreo 20 de minute, până când orezul este fiert. Servit cu pătrunjel tocat și felii de lămâi. Numai bun pentru niște vitamina C care să imunizeze organismul. 😀

Problema e următoarea: orezul fiert pe aragaz de regulă necesită să nimerești cantitatea de apă + temperatura + durata fierberii. Drept urmare am băgat maglavaisul la cuptor. Nici acolo nu s-au aliniat planetele, pentru că am pus prea multă apă, drept urmare orezul meu a fiert… și a tot fiert…

Bine pisirozsuperdezastru și ai mâncat? Am mâncat că la gust a fost bun, chiar dacă a arătat dezastruos. Și deloc ca pe pinterest. :)))

Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă încerci rețeta, nu uita să postezi poze pe pagina noastră de facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *