Ep. special: ceapă murată

Ceapă roșie, dulce acrișoară, perfectă pentru sandvișuri și hamburgeri. Salivez numai când mă gândesc la ea. 😛

Pentru un borcan, reciclat, of course, folosim 2 cepe roșii potrivite, curățate, spălate și tăiate felii rotunde potrivite, nici foarte subțiri, nici foarte groase.

Punem feliile de ceapă într-un castron și turnăm peste ele 3-4 pahare de apă fierbinte și le lăsăm să stea vreo 5-10 minute, după care le scurgem.

Separat amestecăm jumătate de cană de oțet de mere sau oțet de vin de 9% cu jumătate de cană de apă (deci 1:1 dacă folosiți alte cantități), jumătate de linguriță de sare și 3 linguri de miere, plus niște piper boabe.

Turnăm ceapa în amestecul de oțet, lăsăm să mai stea vreun sfert de oră, după care transferăm cu tot cu zeamă în borcan.

Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă ai încercat să distrugi rețeta la tine în bucătărie și ai reușit, am vrea să auzim și noi, lasă-ne un comentariu mai jos; la fel, scrie-ne dacă ai întrebări sau nelămuriri. 🙂

Nu uita că avem și un #cookingbookclub #dezastruînbucătărie, unde experimentăm rețete noi din cărți de gătit în fiecare lună. 🙂

Intră în comunitatea dezastrelor din bucătărie pe pagina noastră de facebook sau urmărește-ne pe instagram sau pinterest.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.