Ceapă roșie, dulce acrișoară, perfectă pentru sandvișuri și hamburgeri. Salivez numai când mă gândesc la ea. 😛
Pentru un borcan, reciclat, of course, folosim 2 cepe roșii potrivite, curățate, spălate și tăiate felii rotunde potrivite, nici foarte subțiri, nici foarte groase.
Punem feliile de ceapă într-un castron și turnăm peste ele 3-4 pahare de apă fierbinte și le lăsăm să stea vreo 5-10 minute, după care le scurgem.
Separat amestecăm jumătate de cană de oțet de mere sau oțet de vin de 9% cu jumătate de cană de apă (deci 1:1 dacă folosiți alte cantități), jumătate de linguriță de sare și 3 linguri de miere, plus niște piper boabe.
Turnăm ceapa în amestecul de oțet, lăsăm să mai stea vreun sfert de oră, după care transferăm cu tot cu zeamă în borcan.
—
Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă ai încercat să distrugi rețeta la tine în bucătărie și ai reușit, am vrea să auzim și noi, lasă-ne un comentariu mai jos; la fel, scrie-ne dacă ai întrebări sau nelămuriri. 🙂
Nu uita că avem și un #cookingbookclub #dezastruînbucătărie, unde experimentăm rețete noi din cărți de gătit în fiecare lună. 🙂
Intră în comunitatea dezastrelor din bucătărie pe pagina noastră de facebook sau urmărește-ne pe instagram sau pinterest.