Ep. special [cudrojdieșifăină] – frigănele

No bine, e bună și pauza asta competițională la ceva. 😀 Eu de exemplu am aflat că pâinea în ou, pe care voi o știți drept frigănele este de fapt French toast.

Dacă eu lungesc oul cu apă, alții folosesc lapte; plus toppingul poate fi miere, sau zahăr, sau siropuri dulci și condimentate. Cum s-ar zice un fel de prăji. :)) În plus este o modalitate creativă de a folosi pâinea veche (cine s-a născut înainte de 89 cunoaște asta, hipsterii se vor lăuda că nu irosesc resursele planetei, lol).

Pâinea cu ou pe care o știu eu este mâncare de mic dejun. Oul întreg, amestecat cu furculița, cu puțină sare și piper și eventual puțină apă (lapte); pâinea (făcută cu făină și drojdia din cămară 😀 ) tăiată felii; dat feliile de pâine prin ou, pe ambele părți și prăjite într-o tigaie cu puțin ulei.

Mâncate cu salată de sezon sau legume tăiate. Eu am pus niște roșii cherry tăiate, pentru impresia artistică. 😛

Dacă #staiacasă și nu știi ce să faci cu făina și drojdia din casă, poți alege să arzi: maneesh, panettone, ciabatta sau poți încerca o rețetă de la #cookingbookclubul de luna aceasta.

Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă încerci rețeta, nu uita să postezi poze pe pagina noastră de facebook.