Ep. special [cudrojdieșifăină] – frigănele

No bine, e bună și pauza asta competițională la ceva. 😀 Eu de exemplu am aflat că pâinea în ou, pe care voi o știți drept frigănele este de fapt French toast.

Dacă eu lungesc oul cu apă, alții folosesc lapte; plus toppingul poate fi miere, sau zahăr, sau siropuri dulci și condimentate. Cum s-ar zice un fel de prăji. :)) În plus este o modalitate creativă de a folosi pâinea veche (cine s-a născut înainte de 89 cunoaște asta, hipsterii se vor lăuda că nu irosesc resursele planetei, lol).

Pâinea cu ou pe care o știu eu este mâncare de mic dejun. Oul întreg, amestecat cu furculița, cu puțină sare și piper și eventual puțină apă (lapte); pâinea (făcută cu făină și drojdia din cămară 😀 ) tăiată felii; dat feliile de pâine prin ou, pe ambele părți și prăjite într-o tigaie cu puțin ulei.

Mâncate cu salată de sezon sau legume tăiate. Eu am pus niște roșii cherry tăiate, pentru impresia artistică. 😛

Dacă #staiacasă și nu știi ce să faci cu făina și drojdia din casă, poți alege să arzi: maneesh, panettone, ciabatta sau poți încerca o rețetă de la #cookingbookclubul de luna aceasta.

Vezi aici toate dezastrele din bucătărie 🙂 Dacă încerci rețeta, nu uita să postezi poze pe pagina noastră de facebook.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *