Ep. 104 – chinezesc cu pui [ironic]

No bine, păstrasem acest episod pentru o prăji sau un tort, dat fiind faptul că e sezonul de Happy Birthday. 🙂 O să avem episodul mai la vară-toamnă… Drept urmare, în mod ironic și cu o zi-două întârziere, o rețetă de mâncare chinezească. Cu pui, legume și orez.

Luați un piept de pui, îl spălați, îl tăiați, condimentați cu sare și piper sau vegeta și îl aruncați într-o tigaie, cu puțin ulei și ghimbir, tocat mărunt. Amestecați, mai puneți vreo doi-trei căței de usturoi, dacă aveți, după care dați deoparte, într-un vas.

Altă tigaie (sau aceeași dacă nu aveți chef de spălat), ulei, morcov fideluță, păstârnac, apio, ardei, ciuperci, sare/vegeta, puțină apă, capac deasupra. Când sunt făcute legumele (nu le faceți praf!), sos de soia, niște ketchup, încă puțină apă, carnea de pui. Dacă vreți iute, niște jalapenos murat.

Orez basmati primit gata fiert de la mama (voi probabil va trebui să îl fierbeți conform indicațiilor de pe ambalaj 🙂 )

Pe post de cină.

Asezonat cu juma de pahar de vin de Porto. (Ăla pe care nu l-am băut la revul de acu doi ani, lol).

Spor la dezastre și stați sănătoși. 🙂

Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă încerci rețeta, nu uita să postezi poze pe pagina noastră de facebook.