Ep. 105 – tocăniță de pui și ardei copți cu mămăligă

Orice gospodină știe să facă (măcar) o tocăniță și orice dezastru în bucătărie cunoaște (cel puțin) o modalitate de a arde rapid ce ai prin frigider. 🙂

Din categoria “15-30 minute”, astăzi avem un fel de mâncare cu o denumire super pretențioasă. Haterii îți vor spune că o tocăniță adevărată se face la foc molcom și că durează cel puțin până ai văzut ultimul episod din telenovela ta preferată + ai dezbătut știrile cu soacra la telefon + te-ai uitat pe vizor la vecinii ăia gălăgioși de la 2. 😀

Doar că unii dintre noi am ratat trainingul intensiv în tocănițe, așa că improvizăm rapid. Cu avem prin congelator și frigider. 🙂 (Dacă aveți chestii înghețate, va trebui să le decongelați înainte.)

Într-o cratiță, în vreo două linguri de ulei, la foc rapid, punem un piept de pui, curățat de piele și grăsimi și tăiat bucățele; după un minut-două adăugăm un pahar cu apă, condimentăm cu sare, piper și busuioc uscat și lăsăm să fiarbă; când carnea e aproape fiartă (ceea ce se întâmplă destul de repede), adăugăm o pungă de ardei capia copți, tăiați felii și doi căței de usturoi, tocați, plus încă un pahar de apă. În timpul ăsta pregătim mămăliga: la un pahar de apă, un praf de sare și vreo 3 linguri de mălai, aruncat în apă, când începe să fiarbă, amestecat bine cu un tel sau furculița, până se îngroașă mămăliga.

Cheia acestui fel de mâncare sunt sosul – dacă nu are sos, mai completați cu apă, și usturoiul.

Dezastruos de bun. 🙂

Vezi aici toate dezastrele din bucătărie 🙂 Dacă încerci rețeta, nu uita să postezi poze pe pagina noastră de facebook.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *