Orice gospodină știe să facă (măcar) o tocăniță și orice dezastru în bucătărie cunoaște (cel puțin) o modalitate de a arde rapid ce ai prin frigider. 😛
Din categoria “15-30 minute”, astăzi avem un fel de mâncare cu o denumire super pretențioasă. Haterii îți vor spune că o tocăniță adevărată se face la foc molcom și că durează cel puțin până ai văzut ultimul episod din telenovela ta preferată + ai dezbătut știrile cu soacra la telefon + te-ai uitat pe vizor la vecinii ăia gălăgioși de la 2. 😀
Doar că unii dintre noi am ratat trainingul intensiv în tocănițe, așa că improvizăm rapid. Cu avem prin congelator și frigider. 🙂 (Dacă aveți chestii înghețate, va trebui să le decongelați înainte.)
Într-o cratiță, în vreo două linguri de ulei, la foc rapid, punem un piept de pui, curățat de piele și grăsimi și tăiat bucățele; după un minut-două adăugăm un pahar cu apă, condimentăm cu sare, piper și busuioc uscat și lăsăm să fiarbă; când carnea e aproape fiartă (ceea ce se întâmplă destul de repede), adăugăm o pungă de ardei capia copți, tăiați felii și doi căței de usturoi, tocați, plus încă un pahar de apă. În timpul ăsta pregătim mămăliga: la un pahar de apă, un praf de sare și vreo 3 linguri de mălai, aruncat în apă, când începe să fiarbă, amestecat bine cu un tel sau furculița, până se îngroașă mămăliga.
Cheia acestui fel de mâncare sunt sosul – dacă nu are sos, mai completați cu apă, și usturoiul.
Dezastruos de bun. 😀
—
Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă încerci rețeta, nu uita să postezi poze pe pagina noastră de facebook.