O cafea și un sirop, dulce de tot. 🙂
Siropul este un deget, restul apă minerală, cu puține bule. De băut doar în zilele cu mult efort fizic și glicemii bune. 🙂
Dar mai interesant este cum facem siropul de soc. Pentru că Chef anul acesta a experimentat cu o rețetă, care zice că pui zahăr și apă 1 la 1, aprox. 500g la vreo 13 flori proaspete de soc și o lămâie bio.
Într-o oală topești zahărul în apă, pe foc mic, adaugi coaja rasă și zeama de la o lămâie, apoi lași să se răcească și adaugi florile de soc, fără să le speli înainte și rupte de pe codițe. Lași la macerat la temperatura camerei timp de 48 de ore, după care strecori, torni în sticle sterilizate și păstrezi în loc răcoros sau la frigider maxim un an de zile. De preferat să pui siropul în sticle mici, ca atunci când le desfaci, să le consumi în câteva zile.
Bineînțeles că dezastrele la noi sunt moștenire de familie, drept urmare zahărul a ajuns aproape un kilogram, florile au fost mai multe, dar, una peste alta, rezultatul a ieșit foarte parfumat. Și extrem de dulce. No bine, ca siropul. :)))
Și dacă v-a ieșit prea mult sirop, nu-i bai, îl folosim într-un pahar de Hugo. Sau mai multe. 😀
—
Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă ai încercat să distrugi rețeta la tine în bucătărie și ai reușit, am vrea să auzim și noi, lasă-ne un comentariu mai jos; la fel, scrie-ne dacă ai întrebări sau nelămuriri. 🙂
Nu uita că avem și un #cookingbookclub #dezastruînbucătărie, unde experimentăm rețete noi din cărți de gătit în fiecare lună. 🙂
Intră în comunitatea dezastrelor din bucătărie pe pagina noastră de facebook sau urmărește-ne pe instagram sau pinterest.