[prăjitorturișicafea 51] – tartă cu piersici și crumble

Cea mai bună alegere pentru cafea este, bineînțeles, o tartă cu fructe de sezon. Astăzi avem piersici, dar dacă nu găsiți, înlocuiți cu nectarine. Sau caise.

Pentru o tavă normală de tartă, adică 8 porții, veți avea nevoie de aluat fraged făcut din 250g făină, 125g unt (sau puteți amesteca unt și margarină), 2 linguri de zahăr pudră, 1 ou, sare, jumătate de plic de praf de copt. Toate ingredientele amestecate, apoi întindeți o foaie de 28 cm, puneți în tavă, după care băgați la rece jumătate de oră.

Umplutura este făcută din 1 kilogram de piersici, opărite pentru câteva secunde în apă fierbinte, decojite și tăiate cuburi, amestecate cu 1 lingură zahăr brun, un zahăr vanilat și un strop de pudră de scorțișoară. Dacă își lasă zeamă, scurse bine (sau le puteți amesteca cu puțină făină sau griș).

Deasupra crumble făcut din 250g făină, 125g unt și 2 linguri zahăr.

La cuptor, foc mediu către mic, aproximativ o oră.

Se consumă rece.

Opera lui Chef, că dacă făceam eu ieșea un dezastru puțin mai ars. :)))

Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă ai încercat să distrugi rețeta la tine în bucătărie și ai reușit, am vrea să auzim și noi, lasă-ne un comentariu mai jos; la fel, scrie-ne dacă ai întrebări sau nelămuriri. 🙂

Nu uita că avem și un #cookingbookclub #dezastruînbucătărie, unde experimentăm rețete noi din cărți de gătit în fiecare lună. 🙂

Intră în comunitatea dezastrelor din bucătărie pe pagina noastră de facebook sau urmărește-ne pe instagram sau pinterest.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *