[prăjitorturișicafea 49] – trigoane cu vișine

Trigoane cu vișine ca la mai bune ca la Lidl. 😀

Trigoanele ăstea noi de la Lidl nu-s foarte dulci, au și ceva fructe în interior (bineînțeles că vișinele nu sunt niciodată suficiente, LOL), așa că până le vor strica și pe ăstea în numele sfântului profit, sunt pe lista de consumat. Apropo, am găsit pe site lista de ingrediente la patiserie, sper ca la un moment dat să văd și etichetele nutriționale.

Dar, fiți atenți aici: cu doar două ingrediente și un cuptor faci niște trigoane la tine acasă de oioioiiii, nici că vei mai vrea să cumperi din magazin vreodată!!! 😛

Ingrediente pentru o tavă de trigoane sunt 400g aluat foietaj (jumătate de pachet Morărița) și 500g de vișine congelate, cele mai ieftine le-am luat din Auchan, marca lor. Decongelezi fructele, scurgi de zeamă, după care le pui pe foc, cu 2-3 linguri de zahăr și un praf de scorțișoară sau cardamon. Aștepți să fiarbă fix cât să se topească zahărul, după care scurgi zeama, mai adaugi o linguriță de făină sau amidon și amesteci rapid pe foc, nu mai mult de două minute. Ultimul pas ajută ca fructele să nu își lase zeamă în timpul coptului, ca să nu te trezești cu foietaj crud.

Foaia de aluat am tăiat-o în 9 pătrate de aprox 10×10; pe fiecare am presărat niște griș, după care am pus o linguriță de fructe, și am împachetat în două, pe diagonală, să iasă un trigon.

Trigoanele, puse în tavă pe hârtie de copt, le-am copt la 200 de grade, cu ventilație, vreo 10-15 minute. În cuptorul pe gaz ar fi fost la foc potrivit către tare.

Culmea, am reușit să nu le ard! :))))))

Perfecte la cafea. Zeama de la vișine este bună de sirop.

Dacă le dați și cu gălbenuș deasupra și presărați zahăr tos peste ele, sunt ca la magazin. 😀

Și dacă preferați să faceți ștrudel, uite aici rețeta.

Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă ai încercat să distrugi rețeta la tine în bucătărie și ai reușit, am vrea să auzim și noi, lasă-ne un comentariu mai jos; la fel, scrie-ne dacă ai întrebări sau nelămuriri. 🙂

Nu uita că avem și un #cookingbookclub #dezastruînbucătărie, unde experimentăm rețete noi din cărți de gătit în fiecare lună. 🙂

Intră în comunitatea dezastrelor din bucătărie pe pagina noastră de facebook sau urmărește-ne pe instagram sau pinterest.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *