[prăjitorturișicafea 16] – foietaj cu vișine

No bine, ar fi trebuit să fie ștrudel cu vișine. Doar că nu am avut timp și chef de întins aluat, așa că am apelat la rezerva de foietaj din congelator. A ieșit un dezastru mediu, ușor ars (din cauza cuptorului, nu a mea, lol), cu ceva fructe și cu foile care se desfac frumos în partea de sus.

Evident că vara preferăm orice cu fructe chiar și la cafea. Foietajul cu vișine se face foarte rapid, nu este foarte dulce și dacă nu vă plac vișinele, puteți folosi orice altceva: caise, piersici, mere, pere, prune etc.

Eu am folosit o porție de aluat de la Morărița – sunt 2 foi pătrate, cât tava de cuptor, din care am făcut 4 foietaje lungi, să semene a ștrudel. Dar puteți porționa aluatul, să faceți bucăți individuale ovale sau pătrate. Vedeți și voi la ce vă pricepeți mai bine, la rulat sau la tăiat. 😀

Până s-a decongelat aluatul, am pregătit fructele. Un kilogram de vișine, spălate, curățate de sâmburi și codițe, scurse și puse cu 2-3 linguri de zahăr la fiert pe foc, vreo 10-15 minute, să se înmoaie și să se evapore zeama – sau o puteți scurge și folosi pe post de sirop. Fructele scurse le-am mai amestecat cu jumătate de lingură de făină/amidon. O altă variantă este să folosiți fructele proaspete, scurse bine de zeamă și amestecate cu pesmet prăjit în puțin unt și zahăr, care să absoarbă excesul de zeamă.

Când aluatul s-a decongelat, pe fiecare bucată pregătită am presărat niște pesmet și am pus fructele reci, după care am rulat și am pus în tavă. Am găurit fiecare bucată din loc în loc cu furculița și am dat la cuptorul preîncălzit, la foc mediu, vreo 40 de minute. Ideea e să fie coapte uniform pe toate părțile. 🙂

Scoase din cuptor, pudrate cu zahăr și tăiate când sunt reci. Foarte bune la cafea. 😀 Dar data viitoare fac ștrudel. :))))

Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă ai încercat să distrugi rețeta la tine în bucătărie și ai reușit, am vrea să auzim și noi, lasă-ne un comentariu mai jos; la fel, scrie-ne dacă ai întrebări sau nelămuriri. 🙂

Nu uita că avem și un #cookingbookclub #dezastruînbucătărie, unde experimentăm rețete noi din cărți de gătit în fiecare lună. 

Intră în comunitatea dezastrelor din bucătărie pe pagina noastră de facebook sau urmărește-ne pe instagram sau pinterest.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *