Ep. 319 – tarhon murat

Fiți atenți aici: nu poți să trăiești în Transilvania și să nu ai un borcan de tarhon murat prin casă, niște cartofi în cămară și puțină afumătură în ladă!

Ultimul borcan a ținut mai mult de cinci ani în frigider și permiteți-mi să raportez că am folosit tăt tăt, și tarhonul, și zeama, un oțet super parfumat, excelent pentru acrit ciorba.

Ultima oară când am trecut în piață, era plin de tarhon. Drept urmare am cumpărat de la o tanti un mănunchi mai mic, care s-a dovedit suficient pentru un borcan de 400g.

Cel mai complicat a fost să dezlipesc eticheta de pe un borcan reciclat de Ikea. Urăsc toți producătorii care nu folosesc lipiciul potrivit și îți fac viața amară. În final am renunțat să mă mai chinui și am refolosit un borcan rotund de iaurt.

Cât a stat borcanul într-un vas cu apă, am pregătit tarhonul. Am preferat să folosesc doar frunzele, așa că le-am rupt de pe tulpină, după care le-am mai spălat o dată și le-am dat cu un praf de sare. După care le-am îndesat în borcanul spălat și uscat. Puteți folosi liniștiți și tulpina, doar să o tocați înainte.

Un castron mic de frunze și o lingură de sare, la un borcan de 400g.

Deasupra am făcut soluție de oțet: o cană mică de oțet de 9 grade și un deget de apă rece.

Lăsați vreo săptămână-două în frigider sau cămară, după care puteți folosi.

Musai pentru ciorba de cartofi, excelent și pentru alte ciorbe, mâncăruri sau sosuri. Cu fiecare frunză de tarhon folosită în bucătărie, sunteți mai aproape de Chef dezastru. 😛

Pentru următorul cincinal, sunt asigurată cu tarhon. Mai trebuie să afumăm carnea… :)))

Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă ai încercat să distrugi rețeta la tine în bucătărie și ai reușit, am vrea să auzim și noi, lasă-ne un comentariu mai jos; la fel, scrie-ne dacă ai întrebări sau nelămuriri. 🙂

Nu uita că avem și un #cookingbookclub #dezastruînbucătărie, unde experimentăm rețete noi din cărți de gătit în fiecare lună. 🙂

Intră în comunitatea dezastrelor din bucătărie pe pagina noastră de facebook sau urmărește-ne pe instagram sau pinterest.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *