Ep. 309 – mini-linzer mărțișor

Anul ăsta ghioceii au înflorit înaintea zăpezii și la final de februarie avem deja jumătate de narcise. Aștept să înflorească și copacii, după care probabil va ninge. Motiv pentru un mărțișor dulce-acrișor, bazat pe o rețetă făcută de un Crăciun… Dezastru, știu! 😀

Pentru mini-linzer vă trebuie forme de mini-tarte. Puteți improviza și cu forme de brioșe sau formând direct aluatul în mână, dar vedeți să nu le faceți prea înalte. Rezultatul final sunt niște tarte de mărimea unei palme, care se mănâncă din 2-4 mușcături.

Nu mai scriu iar rețeta, pentru că o găsiți pe site, aici. Fie faceți o tartă mare, fie experimentați, ca mine, cu mini-forme, și coaceți mai multe tarte mici. Stați cu ochii pe cuptor, să nu le ardeți și setați timpul mai puțin decât la o tartă mare.

Sunt delicioase și se păstrează mai multe zile. Până dă zăpada mieilor! :)))

PS: Dacă nu ninge nici în martie, riscăm să ningă de Paștele ortodox, în mai. Până atunci o să țină și mini-linzerul. În congelator. LOL. 😛

Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă ai încercat să distrugi rețeta la tine în bucătărie și ai reușit, am vrea să auzim și noi, lasă-ne un comentariu mai jos; la fel, scrie-ne dacă ai întrebări sau nelămuriri. 🙂

Nu uita că avem și un #cookingbookclub #dezastruînbucătărie, unde experimentăm rețete noi din cărți de gătit în fiecare lună. 🙂

Intră în comunitatea dezastrelor din bucătărie pe pagina noastră de facebook sau urmărește-ne pe instagram sau pinterest.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *