Am o rețetă rapidă de aluat de clătite, în care combin făină și fulgi de ovăz, care merge excelent cu gem de fructe și o cafea, la micul dejun. Astăzi însă am improvizat maxim, ca un dezastru ce sunt, pentru că în loc de ovăz am folosit niște mere și am copt totul în cuptor.
Aluatul este ochiometric, din două ouă, un praf de sare, o lingură de zahăr pudră, un strop de ulei, o linguriță de coajă rasă de lămâie, făină și apă rece, astfel încât să iasă un aluat de clătite mai gros, care curge. Aluatul l-am turnat într-o tavă rotundă, unsă cu ulei. Deasupra am pus felii de mere, nici prea groase, nici prea subțiri.
Totul la cuptor, la foc potrivit, vreo jumătate de oră. Spre supriza mea, că mă gândeam că fac o cantitate mai mare, în timp scurt. :))
Pentru că este un aluat fără lapte, poate fi consumat de cei cu intoleranță la lactoză.
Și între noi fie vorba, dacă creșteți cantitatea de zahăr și grăsime și folosiți un mixer, va ieși clasicul chec cu mere. 😀
Culmea-culmilor, este mai bună rece, din frigider, după vreo două zile. 😀 Nu este prea dulce, nu este fancy, dar este perfectă lângă o cafea fierbinte. 🙂
—
Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă ai încercat să distrugi rețeta la tine în bucătărie și ai reușit, am vrea să auzim și noi, lasă-ne un comentariu mai jos; la fel, scrie-ne dacă ai întrebări sau nelămuriri. 🙂
Nu uita că avem și un #cookingbookclub #dezastruînbucătărie, unde experimentăm rețete noi din cărți de gătit în fiecare lună. 🙂
Intră în comunitatea dezastrelor din bucătărie pe pagina noastră de facebook sau urmărește-ne pe instagram sau pinterest.