Puiul, în cazul de față, pulpe dezosate, dar poate fi și piept. Dai pe răzătoare niște ghimbir proaspăt și coajă de lămâie bio și toci mărunt câțiva căței de usturoi. Într-o tigaie încinsă, în puțin ulei, prăjești ușor bucățile de pui pe ambele părți, apoi adaugi ghimbirul, coaja de lămâie și usturoiul, condimentezi cu sare și piper, pui sucul de la lămâie, 1 lingură de sos de soia și 1 lingură de miere, completezi cu puțină apă, pui capacul, dai focul mai încet și lași să fiarbă, până carnea este făcută.
Orezul este cu legume, că nu merge doar așa simplu. 😀 Orezul, basmati sau ce preferați, fiert separat. Legumele mexicane, din congelator, fierte și ele, conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Apoi, combinați orezul cu legumele mexicane și un strop de ulei într-o tigaie, condimentați cu sare și piper și voila, aveți garnitura.
În cutie, porționezi carnea cu sos și orezul cu legume. Rece, bagi la frigider și consumi în următoarea zi la servici, încălzit la microunde.
Are carbohidrați, legume și proteine, plus un gust acrișor-dulce și arată foarte bine. Win-win! 😛
—
Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă ai încercat să distrugi rețeta la tine în bucătărie și ai reușit, am vrea să auzim și noi, lasă-ne un comentariu mai jos; la fel, scrie-ne dacă ai întrebări sau nelămuriri. 🙂
Nu uita că avem și un #cookingbookclub #dezastruînbucătărie, unde experimentăm rețete noi din cărți de gătit în fiecare lună. 🙂
Intră în comunitatea dezastrelor din bucătărie pe pagina noastră de facebook sau urmărește-ne pe instagram sau pinterest.