Anul acesta experimentăm cu o metodă ușor diferită pentru a face supe, ciorbe și alte zemuri. Că sigur nu aveți timp de gătit în fiecare zi altceva și s-ar putea să nu vă placă să mâncați o săptămână întreagă un singur fel de supă. Drept urmare vom găti baza de supă, pe care o puteți folosi imediat sau o puteți congela, astfel încât să vă fie mai ușor atunci când vreți să faceți o rețetă.
Baza de supă de pui are ca ingrediente pui și legume. 😀
Puteți folosi un pui întreg, tranșat pe bucăți sau doar tacâmuri de pui, tăieturi și/sau pulpe. Eu am avut niște pulpe dezosate, cu ceva grăsime pe ele, dar fără piele. Le-am dezghețat, spălat, pus în oală cu un praf de sare și apă rece și le-am lăsat să dea în clocot la foc potrivit către mic. Când încep să fiarbă, le spumăm de vreo câteva ori. După care adăugăm legumele: ceapă, praz, morcov, păstârnac, țelină, apio, curățate, spălate și tăiate bucăți mari. Folosiți ce aveți prin casă și ce vă place. Condimentăm cu piper boabe sau măcinat și încă puțină sare dacă este nevoie, mai completăm cu apă caldă, dacă este nevoie, și lăsăm să fiarbă la foc mic până când carnea și legumele sunt făcute (intră furculița prin ele ușor). Undeva la vreo oră sau mai mult, în funcție de cât de mare este oala.
Când carnea și legumele sunt fierte, strecurăm supa. O vom folosi ca bază pentru ce rețetă avem de făcut. Dacă nu folosim imediat, atunci zeama o punem la loc pe foc și o reducem la jumătate. După care o răcim și o congelăm. Dacă nu vă place grăsimea, degresați când este rece.
Carnea și legumele pot fi folosite în salată, ca fel principal sau înapoi în supă.
Alternativa este să folosiți prafuri sau cuburi de supă de pui – gătesc și eu cu ele, când nu am timp sau ingrediente, deși rar fac baza doar din vegeta sau să cumpărați baza de supă din magazin, se găsește la borcan.
No bine dezastrumicșiroz, și ce facem din baza de supă? Numai bunătățuri. 😀 Vedem noi ce idei găsim anul acesta. :))))
—
Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă ai încercat să distrugi rețeta la tine în bucătărie și ai reușit, am vrea să auzim și noi, lasă-ne un comentariu mai jos; la fel, scrie-ne dacă ai întrebări sau nelămuriri. 🙂
Nu uita că avem și un #cookingbookclub #dezastruînbucătărie, unde experimentăm rețete noi din cărți de gătit în fiecare lună. 🙂
Intră în comunitatea dezastrelor din bucătărie pe pagina noastră de facebook sau urmărește-ne pe instagram sau pinterest.