Sărbătorește-o cu brioșe calde, proaspăt scoase din cuptor și o cafea pe măsură! 🙂 Murele sunt din congelator și pot fi înlocuite cu alte fructe (fii creativ!), mălaiul este din cel foarte fin, pe care nu îl poți folosi în mămăligă și îți mai trebuie o tavă de brioșe. Super rapid și dacă se ard puțin, nu este dezastru!!! 😀
În varianta originală se folosește buttermilk. Eu am înlocuit cu iaurt cu zero % grăsime, că trebuia să scap de el din frigider. :)))
Ingrediente: 100g zahăr, 2 ouă, 2 iaurturi mici, adică 280g în total, 100g unt/margarină topite la microunde, 225g făină și mălai, din care mălaiul este cam o treime, jumătate plic de praf de copt, un praf de sare, mure congelate.
Într-un vas amestecați ouăle cu sarea și zahărul, până zahărul se topește ușor, adăugați untul topit și iaurtul și apoi făina amestecată cu mălai și praf de copt. Iese un aluat care curge greu.
În tava de brioșe puneți hârtii și cam o lingură de amestec (umple cam jumătate din formă), deasupra puneți câteva mure congelate, două-trei mai mari. Dacă aveți fructe proaspete, este excelent!
La cuptor, la foc potrivit, vreo jumătate de oră. Când sunt făcute, scobitoarea iese curată.
Mie mi-au ieșit 18 bucăți, mai mici decât brioșele obișnuite. Tocmai bine, că atunci sunt două la porție, în loc de una. :)))) Plus că se pot congela.
Rețeta este adaptată de la Martha Stewart.
—
Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă ai încercat să distrugi rețeta la tine în bucătărie și ai reușit, am vrea să auzim și noi, lasă-ne un comentariu mai jos; la fel, scrie-ne dacă ai întrebări sau nelămuriri. 🙂
Nu uita că avem și un #cookingbookclub #dezastruînbucătărie, unde experimentăm rețete noi din cărți de gătit în fiecare lună.
Intră în comunitatea dezastrelor din bucătărie pe pagina noastră de facebook sau urmărește-ne pe instagram sau pinterest.