O ceapă și un cățel de usturoi tocate mărunt se pun la călit în tigaie, cu un cub de unt și puțin ulei de măsline. Se adaugă două căni de ciuperci tăiate și se lasă la foc mic, să se evapore apa. După care punem o cană de orez, lăsăm puțin să se călească și completăm cu supă și un strop de vin alb, cât să-l acopere și lăsăm să fiarbă la foc mic; continuăm să completăm cu supă. Cantitatea de supă folosită în total este cam de 7-8 ori cantitatea de orez. Condimentăm cu sare și piper. Când este fiert orezul, adăugăm un pumn de parmezan ras.
Risotto trebuie să iasă cremos.
Orezul folosit este Arborio și nu se spală înainte de folosire.
Dacă facem abstracție de unt, este chiar vegană rețeta. 😀
Poftă bună cui îi place, mie încă nu. 🙂 Opera lui Chef, logic. 🙂
—
Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă ai încercat să distrugi rețeta la tine în bucătărie și ai reușit, am vrea să auzim și noi, lasă-ne un comentariu mai jos; la fel, scrie-ne dacă ai întrebări sau nelămuriri. 🙂
Nu uita că avem și un #cookingbookclub #dezastruînbucătărie, unde experimentăm rețete noi din cărți de gătit în fiecare lună. 🙂
Intră în comunitatea dezastrelor din bucătărie pe pagina noastră de facebook sau urmărește-ne pe instagram sau pinterest.