Cookingbookclub 21

Bine v-am regăsit la ediția 21 a #cookingbookclub direct din bucătăria noastră cea verde. Sper că nu ați dat spanacul în foc și că v-ați făcut provizii de salată pentru că luna aceasta învățăm să gătim cu cât mai multe legume și fructe și încercăm rețete de la Giada de Laurentiis!

Legume, multe legume, stai… câte legume???

Nu știu voi cum stați la capitolul ăsta, dar eu consum regulat și legume, și fructe. Și chestii verzi – fără nicio tentă eco – și chestii de alte culori, în funcție de ce este în sezon, de ce să găsește pe la supermarket și de prețuri. Unde mai am de lucrat este eficientizarea procesului – ce să cumpăr și gătesc, să-mi satisfacă și nevoile, și dorințele, și mofturile – astfel încât să arunc cât mai puțin.

Pentru că fructele și legumele sunt extrem de perisabile, inclusiv cele date cu nșpe mii de chimicale.

Pentru cei ca mine, provocarea este să gătim tot, și să nu aruncăm, să fim creativi și să reducem consumul de proteine din surse animale și carbohidrați. După cum spune teoria, jumătate din farfurie să fie fructe și legume.

Trebuie să devenim vegani sau vegetarieni? Momentan planeta ne place și așa carnivori, dacă suntem puțin mai responsabili. 🙂

Giada de Laurentiis este o propunere perfectă, pentru că gătește italian, iar eu sunt fanul pastelor și n-am nicio problemă să le combin cu multe legume și fructe. :))))) Luați de aici, de pe site-ul ei, rețete. Sau o găsiți pe insta și în librării.

Nu uitați să lăsați un comentariu dacă încercați vreo rețetă și vă place mult mult mult. 😛 Ale mele vin luna viitoare – pregătiți-vă pentru muuuuuuuulte rețete. :))))

#cookingbookclub #letsgetgreen! pentru că anul acesta bucătăria noastră devine verde.

Intră și tu în gașca #dezastruinbucatarie, pe facebookinstagram sau pinterest.

Citește toate articolele #cookingbookclub aici. Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. Și dacă ești pasionat de #prăjitorturișicafea, apasă aici. Nu uita că să previi este mai ușor decât să tratezi și că nu poți arde rețete cu succes dacă nu știi prim ajutor în bucătărie – citește aici mai mult.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *