[prăjitorturișicafea 21] – trifle de început de an

Neața din 2022! Începem anul în forță, cu reciclat resturi de prăji și alte chestii de prin frigider, ca să facem loc pentru următoarele dezastre! 😀 😛

De anul trecut mi-a rămas de încercat o rețetă pentru desert, de la tanti Martha Stewart. Trifle clasic este de fapt englezesc și este format dintr-un blat însiropat, o cremă și fructe sau jeleu de fructe, totul aranjat frumos într-un vas mare de sticlă și acoperit cu frișcă. Există n variante, pentru toate preferințele, inclusiv pentru cele vizuale – cu un strat sau cu două straturi. LOL.

Eu am făcut porții individuale, că am uitat că de fapt am și un vas mai mare prin casă. :))) Blatul a fost câte o brioșă cu cacao și mere rase, tăiată bucățele mici și însiropată cu suc de ananas și Amaretto (puteți folosi compot sau restul de șampanie :))) ). Am preferat în loc de cremă să folosesc piure de gutui, dar puteți pune budincă sau altceva. Deasupra, niște resturi de zmeură. Frișcă și sos de ciocolată, homemade.

Super bun, deși ar mai fi mers niște zahăr. 🙂

Împreună cu o cană mare de cafea fierbinte. Și o carte de citit. 🙂

Dacă nu v-a plăcut, înseamnă că nu ați pus suficient alcool în desert. :))))))

Să ne fie anul dulce și colorat! Și să nu rămânem în pană de umor, că ideile pentru distrus rețete sunt infinite…

Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă ai încercat să distrugi rețeta la tine în bucătărie și ai reușit, am vrea să auzim și noi, lasă-ne un comentariu mai jos; la fel, scrie-ne dacă ai întrebări sau nelămuriri. 🙂

Nu uita că avem și un #cookingbookclub #dezastruînbucătărie, unde experimentăm rețete noi din cărți de gătit în fiecare lună. 

Intră în comunitatea dezastrelor din bucătărie pe pagina noastră de facebook sau urmărește-ne pe instagram sau pinterest.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *