500g carne de vită tocată, 1 conservă de fasole boabe roșie, gata fiartă, 1 conservă de bulion, 2 cepe, 2 ardei capia, un cub de vegeta, piper, chimen, 1 ardei iute uscat.
Carnea de vită pusă la călit cu puțin ulei, pe foc mic, amestecați în ea să nu se ardă și o să vedeți că își lasă zeamă. După câteva minute adăugați legumele tocate mărunt: ceapa și ardeii capia sau gras, ce găsiți, plus condimentele, sare sau vegeta, niște piper și niște chimen. Completați cu apă, să acopere toate ingredientele și lăsați să fiarbă la foc mic. Din când în când mai completați cu apă. După vreo câteva ore – daaaa, știu!!! – când carnea va fi fiartă – o gustați, logic! – veți adăuga bulionul, ardeiul iute și chiar la final fasolea boabe și mai lăsați puțin să fiarbă.
Trebuie să fie puțin iute, altfel nu e chili mexican sau texan. :)) Dacă să fie și cu fasole, și cu roșii, noi nu suntem puriști, merge cu ambele.
Se poate combina cu paste, cu orez, cu tortilla.
Și se poate congela (eu decongelez în frigider, de pe o zi pe alta, după care încălzesc la microunde).
Ies șase porții.
—
Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă ai încercat să distrugi rețeta la tine în bucătărie și ai reușit, am vrea să auzim și noi, lasă-ne un comentariu mai jos; la fel, scrie-ne dacă ai întrebări sau nelămuriri. 🙂
Nu uita că avem și un #cookingbookclub #dezastruînbucătărie, unde experimentăm rețete noi din cărți de gătit în fiecare lună.
Intră în comunitatea dezastrelor din bucătărie pe pagina noastră de facebook sau urmărește-ne pe instagram sau pinterest.