Ep. special [dinundiță] – pastă de pește

Rețeta de astăzi este o coproducție specială #familiadezastru. 😀 Tata a prins peștele și l-a băgat la congelat. Mama a scos peștele de la congelator și l-a transformat în pastă. Chef a făcut pozele. Și eu am scris rețeta. Și am strâmbat din nasul de prințesă roz la amintirile din copilărie cu pastă de pește. :)))))

Și ia spuneți acum, vouă v-a făcut mama pastă de pește când erați copii, ca să creșteți mari, frumoși și super inteligenți? 😛 Da’ vă mai aduceți aminte de pasta aia de pește la tub care se găsea la alimentara? 🙂

No bine, să vedem cum se face faimoasa pastă de pește care nu vine din tub, ci din baltă. :))) În cazul de față s-au decongelat cozi și spinări de crap – din cele ținute pentru faimoasa ciorbă de pește, s-au clătit bine cu apă, după care s-au pus la fiert, acoperite de apă. Mama a mai adăugat vreo 2-3 linguri de oțet, foi de dafin, sare și piper. Când carnea a fost fiartă și răcită, s-a scurs bine de zeamă și s-a curățat de oase.

A ieșit cam jumătate de castron, care s-a transformat în pastă cu robotul, după care s-a amestecat cu un pachet de 200g de unt de 65 (nu se întărește atât de tare ca cel de 82 grăsime). La final adăugată o ceapă roșie tocată fin. Se ține la frigider și se mănâncă pe pâine.

În cazul în care nu aveți pescar în familie și nici pescărie în apropriere, atunci apelați cu încredere la conservele de pește. Și veți amesteca aprox. 2 conserve de macrou cu 200g de unt.

Sugestia mea este să testați proporții diferite de pește și unt, până ajungeți la varianta cea mai bună. 🙂

Și nu, nu mă chemați la masă, că nu vin. :))))

Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă ai încercat să distrugi rețeta la tine în bucătărie și ai reușit, am vrea să auzim și noi, lasă-ne un comentariu mai jos; la fel, scrie-ne dacă ai întrebări sau nelămuriri. 🙂

Nu uita că avem și un #cookingbookclub #dezastruînbucătărie, unde experimentăm rețete noi din cărți de gătit în fiecare lună. 

Intră în comunitatea dezastrelor din bucătărie pe pagina noastră de facebook sau urmărește-ne pe instagram sau pinterest.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *