Ep. 163 – salată de orez

Bănuiesc că deja știți rețeta, carbohidrați + legume/fructe + proteine, doar că de data asta am sărit peste proteine, pentru că salata am folosit-o pe post de garnitură. 🙂

Salata de orez este un fel de mâncare colorat, gustos și sățios. Practic poți combina orice ai prin frigider sau ți se pare potrivit. Și poți chiar improviza și inova. 🙂

Eu am mers pe o variantă clasică, de roșii, castraveți, ardei și ceapă – practic o salată de legume de sezon, în care am amestecat niște orez brun fiert separat.

Orezul fiert în apă cu puțină sare, să rămână bobul întreg. Mai poți folosi basmati sau orez cu bobul lung. După ce l-ai fiert, îl speli cu apă rece și îl pui într-un castron.

Legumele spălate, tăiate felii, adăugate în același castron.

Dressing din zeamă de lămâie sau oțet și ulei de măsline.

Amesteci cu atenție, porționezi și fie folosești ca salată principală, fie va fi garnituri pentru carne sau altceva.

Of course că este un dezastru rapid, doar te-ai obișnuit, nu? 🙂

Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă încerci rețeta, nu uita să postezi poze pe pagina noastră de facebook.