Astăzi în categoria #prăjitorturiceaișicafea avem o rețetă de comuniune cu natura înconjurătoare. De pe deal, de la Dumbrăvița. 🙂
Nu știu dacă sunteți băutori de ceai. La noi în familie este una din băuturile folosite cam tot timpul, nu doar în sezonul rece sau când ești răcit. 🙂 Motiv pentru care avem un dulap special cu multe feluri de ceaiuri, unele din comerț – care tind să aibă toate același gust, indiferent de marca/ firma/ prețul lor – și altele de plante, culese de pe dealurile și câmpiile patriei.
No bine, cimbrișorul îl puteți culege din jurul Brașovului sau de pe raft. 🙂
Ceaiul este infuzie de plante, adică pentru o cană pui o linguriță de plante și torni apă fierbinte deasupra, după care aștepți vreo 5 minute să se infuzeze. Pentru efecte maxime, adaugi două-trei felii de lămâie. Și dacă îți place dulce, o linguriță de miere de albine.
Cel mai bun este făcut dimineața, strecurat, băgat la frigider și consumat de-a lungul zilei. 🙂 În zilele călduroase din Brașov. :)))))
PS: Vedeți că nu mi-am pierdut umorul, în ciuda pandemiei, a vremii dubioase și a cantităților uriașe de lămâi pe care le consum? 😛
—
Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă ai încercat să distrugi rețeta la tine în bucătărie și ai reușit, am vrea să auzim și noi, lasă-ne un comentariu mai jos; la fel, scrie-ne dacă ai întrebări sau nelămuriri. 🙂
Nu uita că avem și un #cookingbookclub #dezastruînbucătărie, unde experimentăm rețete noi din cărți de gătit în fiecare lună. 🙂
Intră în comunitatea dezastrelor din bucătărie pe pagina noastră de facebook sau urmărește-ne pe instagram sau pinterest.