Special Cookingbookclub: concurs mai 2021 (+recenzii)

Vine vara, bine-mi pare! Cu salate și prăji cu fructe. 😀 Dar și cu un concurs nou, pentru fanii cookingbookclub și pentru cei îndrăgostiți de mâncare bună și rețete dezastruoase. 😛

Din nou avem 2 cărți premiu, dacă participi la concursul de pe pagina de facebook a dezastrelor.

Ca să poți participa, intră pe facebook și dă like paginii, sharuiește postarea de concurs și lasă-ne un comentariu aici sau pe facebook cu răspunsul la următoarea:

“Împărtășește-ne rețeta ta preferată din copilărie!”

Termen limită 23 mai, ora 24. Câștigătorul îl aflăm în 24, prin tragere la sorți.

Și să vedem ce cărți avem luna aceasta la concurs. 🙂

Dulciuri cu fructe – 24 de rețete delicioase și ușor de preparat, Laura Adamache, Editura Sian Books 2016

Rețetele Laurei le știu de mulți ani, pentru că am și gătit de pe site-ul ei. Cartea are multe poze de calitate bună și rețete doar cu fructe- yeiiii!!! Rețetele nu sunt complicate, dar sună foarte bine și mi-am salvat câteva. Multe. :)))

Am încercat rețeta care mi s-a părut cea mai rapidă. Minipateuri cu mere și nuci, pentru că aveam foietaj în congelator și, în mod miraculos, și mere, și nuci. 🙂 Practic amesteci niște mere rase cu nuci tocate, zahăr și scorțișoară și cu această umplutură pregătești pateurile, care sunt pătrate de 12×12 cm – ies triunghiulare. Aproximativ. :))) Au ieșit bune, dar data viitoare călesc merele înainte. 🙂

Salate din legume și fructe, Daniela Andrei, Editura Alex-Alex

Salate din orice, mai multe de legume și mai puține de fructe, foarte bune pentru inspirație dacă sunteți pasionați de acest fel de mâncare. Am vrut să fac una cu gulii, dar am cumpărat una din piață în care aș fi putut eventual să îmi sparg capul… așa că, data viitoare, când ajung la supermarket, că din piață nu mai cumpăr. Dar am încercat două sosuri, super bune.

Cel roșu este cu ceapă, ulei de măsline, zeamă de lămâie, ghimbir ras, ketchup, sos de soia, usturoi, sare și piper (un soi de barbecue). Cel verde, care ar fi trebuit blanduit, este sos italian cu pătrunjel, busuioc, oregano, oțet balsamic, ulei de măsline, miere, usturoi, sare și piper.

No bine dezastrelor din lumea largă, aștept cât mai multe rețete din copilăria voastră. 🙂

#foodfriendslove și orice ar fi, nu uita să te bucuri de mâncare, de soare, de pământ și să respiri.

Intră și tu în gașca #dezastruinbucatarie, pe facebookinstagram sau pinterest.

Citește toate articolele #cookingbookclub aici. Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. Și dacă ești pasionat de #prăjitorturișicafea, apasă aici. Nu uita că să previi este mai ușor decât să tratezi și că nu poți arde rețete cu succes dacă nu știi prim ajutor în bucătărie – citește aici mai mult.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *