Pentru una-două porții (dacă vreți mai multe, dublați cantitățile), veți avea nevoie de următoarele: o jumătate de piept de pui fiert și dezosat, un ananas mare sau o conservă de ananas, jumătate de salată iceberg, dressing din 1-2 linguri de maioneză, puțin oțet de orez, sare, piper. Se decorează cu mentă proaspătă tocată și alune caju prăjite.
Amestecați puiul tăiat cuburi cu ananasul tăiat cuburi și cu dressingul. Sau dacă vreți, le puteți felia și aranja artistic pe farfurie, cu dressingul deasupra sau separat. 🙂 Important este să nu uitați de salata iceberg, pe care o puneți prima pe farfurie, ruptă felii sau tocată.
Dacă nu aveți mentă proaspătă, folosiți mentă uscată și amestecați direct în dressing.
Dacă nu aveți caju, folosiți arahide sau nuci. Sau nimic. 🙂
Se face în 10 minute, dacă ai toate ingredientele pregătite. 😀
Dacă ai făcut mai mult, ține două-trei zile în frigider. Cu maioneză din comerț.
Rețeta este de la Maya Angelou și a prins excelent în această perioadă, când nu am chef de gătit lucruri prea complicate. 🙂
—
Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă ai încercat să distrugi rețeta la tine în bucătărie și ai reușit, am vrea să auzim și noi, lasă-ne un comentariu mai jos; la fel, scrie-ne dacă ai întrebări sau nelămuriri. 🙂
Nu uita că avem și un #cookingbookclub #dezastruînbucătărie, unde experimentăm rețete noi din cărți de gătit în fiecare lună. 🙂
Intră în comunitatea dezastrelor din bucătărie pe pagina noastră de facebook sau urmărește-ne pe instagram sau pinterest.