Special Cookingbookclub: concurs februarie 2021 (+recenzii)

Răspândește dragostea pentru mâncare! 🙂 Participă la concursul de pe pagina de facebook a dezastrelor și de Valentine’s ai ocazia să câștigi una din cele două cărți de mai jos. 🙂

Ca să poți participa, intră pe facebook și dă like paginii, sharuiește postarea de concurs și lasă-ne un comentariu aici sau pe facebook cu răspunsul la următoarea:

“Împărtășește-ne o rețetă făcută cu dragoste, pentru familie și prieteni, care pe hârtie a sunat dezastruos, dar în realitate a fost foarte bună!”

Termen limită 13 februarie, ora 24. Câștigătorul îl aflăm în 14, prin tragere la sorți.

Câteva impresii despre cărți (le-am frunzărit, salvat niște rețete care sună dezastruos de bine și chiar am încercat una-două, cu modificări, of course 😀 ).

Maramureș în bucate, Nicolai Tand, Editura Curtea Veche 2019

Voi nu știți, dar cu maramureșenii am gătit multe chestii faine la bucătăria de campanie, într-o altă eră. 🙂 În mod surprinzător, în zona lui Nicolai se mănâncă multă mămăligă. Aproape cu orice, dar dacă se poate combinat și cu niște untură de porc. :))) O să aveți nevoie de multă horincă să puteți găti din rețete, dar cartea e faină.

No bine și am încercat ceva? Ioi, da, niște cartofi prăjiți cu slănină și șuncă (daaaaa, am un deget de slănină păstrat strategic în congelator pentru acea zi ultra-specială din an :D).

Am mai făcut ghiveci de legume ca-n Maramu‘, care poate vă aduceți aminte că a fost mai mult decât comestibil. 🙂

Rețeta lui de fasole frecată îmi aduce aminte de copilărie. Diferența fiind că taică-miu punea ceapă călită deasupra, în timp ce Nicolai pune slănină prăjită. 🙂

Mi-am mai salvat niște idei, dar, serios, v-ați aștepta la ciorbă de pește făcută cu zeamă de varză și mâncată cu mămăligă? 😛

Și mi-am adus aminte de ceai de zahăr ars, nu știu dacă ați băut așa ceva. Dar pentru el pregătesc un articol separat. 🙂

Preparate rapide ușor de gătit, Daniela Andrei, Editura Alex-Alex, 2018

Avem după cum urmează: rețete de ouă umplute, paste de pește, pateuri – cu preferata mea, pastă de friptură 😛 – paste de branzeturi și unt, niște sandviciuri, niște vegetariene și ceva deserturi și băuturi. Am citit cărți mult mai bune de la această editură, dar, dacă în general gătiți chestii clasice, de care v-ați săturat, puteți găsi câteva idei de încercat.

Am încercat niște creme de brânză, dar modificate: am folosit brânză de vaci și feta în proporții aproximativ egale și am combinat pasta cu verdețuri, măsline și boia. Ce să zic, nu sunt super fan, dar merge o tură. 🙂

Acestea fiind spuse, nu uitați de concurs și cine știe, poate veți avea ocazia să testați una din rețetele incluse în aceste cărți.

#foodfriendslove și orice ar fi, nu uita să te bucuri de mâncare, de soare, de pământ și să respiri.

Intră și tu în gașca #dezastruinbucatarie, pe facebookinstagram sau pinterest.

Citește toate articolele #cookingbookclub aici. Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. Și dacă ești pasionat de #prăjitorturișicafea, apasă aici. Nu uita că să previi este mai ușor decât să tratezi și că nu poți arde rețete cu succes dacă nu știi prim ajutor în bucătărie – citește aici mai mult.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *