Ep. 149 – supă de chimen

No bine, există două variante ale acestei supe: cea din rețetarul românesc de dinainte de 89 pleacă de la o bază de oase de vită. Cea de-a doua variantă vine de pe filiera ungurească/săsească – kömény leves – și este cât se poate de vegană. 🙂

În varianta supei de oase, faceți rost de niște oase de vită, un rasol etc. și după ce le spălați, le puneți la fiert, la foc încet, cu sare și piper. Spumați și lăsați să fiarbă până reduceți zeama la jumătate.

În varianta simplă, o să folosiți apă. Că și așa are zero calorii. Dezastru nu alta. :))))

Într-o oală căliți în ulei niște făină, paprika dulce de ardei și semințe de chimen. Daaa, este o supă cu rântaș, evident, dar, dacă nu vă place, scoateți făina din ecuație. 🙂 Peste, adăugați apă sau supa de oase, sare, piper, lăsați să fiarbă puțin, să se îngroașe de la rântaș. Serviți cu crutoane de pâine (cuburi de pâine prăjite în ulei).

Eu, pentru că am mâncat la Tușnad o variantă îmbunătățită a acestei supe – cu legume :))) – am folosit supă de carne și am mai pus niște rădăcinoase (morcovi, apio) și ceapă, plus boia de ardei și chimen. 🙂 Și n-am avut crutoane, așa că am mâncat cu crackers. :))

Dacă vi se pare mult prea dezastru rezultatul, no bine, păstrați chimenul și amestecați-l cu niște alcool. Iese un chimion numai bun pentru vremea de afară. :)))))

Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă încerci rețeta, nu uita să postezi poze pe pagina noastră de facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *