[prăjitorturișicafea 10] – prăjitură cu cocă rasă

Prăjitura copilăriei. Ușor cam dulce după preferințele noastre actuale, dar dezastruos de bună. 😀

Tura aceasta am respectat cantitățile ingredientelor, dar data viitoare aș reduce cantitatea de zahăr din glazură la 100g în loc de 150; și cred că și în aluat s-ar putea înjumătăți. Și dacă nu iese, revenim la cantitățile originale. 🙂

Practic este un aluat fraged, cu zahăr și ouă în el, cu o glazură-cremă de bezele moi.

Aluatul: 2 gălbenușuri, 150g unt, 100g zahăr pudră, 300g făină, 1 vârf de cuțit bicarbonat, coaja de la o lămâie și puțină zeamă.

Glazura: 2 albușuri, 150g zahăr pudră, 2 linguri marmeladă.

Pentru aluat, se freacă gălbenușurile cu untul, zahărul și coaja rasă de lămâie până se obține o compoziție spumoasă. Right. Se adaugă bicarbonatul stins în zeama de lămâie și făina și se frământă bine. Trei părți din aluat (eu am pus două treimi) se rad pe răzătoarea mare, direct în tava unsă cu unt și tapetată cu făină, într-un strat cât mai uniform. Și dacă se poate fără să vă dați degetele pe răzătoare ca dezastrul de mine. :))))

Albușurile se bat spumă cu zahărul, se adaugă marmelada (eu am pus gem de prune) și spuma întărită se toarnă peste aluatul din tavă.

Deasupra se rade restul de aluat.

Se coace în cuptor la foc potrivit 25-30 de minute. Dar vedeți că se arde destul de repede. 🙂

După ce s-a răcit se pudrează cu zahăr (sau nu, că e foarte dulce) și se taie bucăți pătrate.

Ies aprox. 20 de bucăți dintr-o tavă de cuptor, mai puțin marginile.

Merge făcută și cu făină fără gluten, doar posibil să mai adăugați puțină făină și să lăsați mai mult la frigider.

Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă ai încercat să distrugi rețeta la tine în bucătărie și ai reușit, am vrea să auzim și noi, lasă-ne un comentariu mai jos; la fel, scrie-ne dacă ai întrebări sau nelămuriri. 🙂

Nu uita că avem și un #cookingbookclub #dezastruînbucătărie, unde experimentăm rețete noi din cărți de gătit în fiecare lună. 🙂

Intră în comunitatea dezastrelor din bucătărie pe pagina noastră de facebook sau urmărește-ne pe instagram sau pinterest.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *