Un mango copt. Ceea ce este o minune prin magazinele locale. Două mere acrișoare.
Fructele se spală, se curăță de coajă și cotor și se taie cuburi.
Separat curățăm și tocăm mărunt o ceapă medie, un deget de ghimbir și un ardei iute roșu.
Într-o oală punem la călit ceapa, ghimbirul și ardeiul iute cu două linguri de ulei, după care adăugăm fructele, o lingură de stafide, două linguri de zahăr brun, jumătate de linguriță de sare, două linguri de oțet de mere, un praf de coriandru, chimen, scorțișoară și cardamon și completăm cu puțină apă, astfel încât fructele să aibă zeamă în care să fiarbă. Lăsăm la fiert, la foc mic, vreo jumătate de oră.
Dacă am nimerit proporțiile, mango-ul nu se face praf cu totul și chutney-ul este picant, dulce-acrișor. 🙂
Eu am mai pus jumătate de pară, că se strica, am exagerat cu sarea (o altă minune) și cred că ar fi mers doar o lingură de oțet. Plus am pus prea multă apă și a durat mult să reduc sosul (mult, adică mai mult de 5 minute, LOL). 😀 În final au ieșit 3 borcane de 400g (se păstrează la frigider).
Voi puteți adăuga sarea, zahărul, oțetul și condimentele puțin câte puțin, după care gustați și tot așa, până aveți combinația care vă place.
De consumat cu mâncare indiană. Sau cu ce vreți voi. :))
Singura dilemă cu acest dezastru: oare de unde am rețeta? 😀
—
Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă ai încercat să distrugi rețeta la tine în bucătărie și ai reușit, am vrea să auzim și noi, lasă-ne un comentariu mai jos; la fel, scrie-ne dacă ai întrebări sau nelămuriri. 🙂
Nu uita că avem și un #cookingbookclub #dezastruînbucătărie, unde experimentăm rețete noi din cărți de gătit în fiecare lună. 🙂
Intră în comunitatea dezastrelor din bucătărie pe pagina noastră de facebook sau urmărește-ne pe instagram sau pinterest.