Știți cum toată lumea știe doar papanașii prăjiți, unii dintre aceștia văzând brânza de vaci din avion, dar musai să fie uriași și înotând în smântână?
No bine, astăzi avem papanași fierți, care sunt doar pentru cunoscători. Opera lui Chef și familiadezastru. 😀
500g de brânză de vaci grasă (de preferat grunjoasă), 125g griș, 2 ouă, un praf de sare, 2 linguri (vreo 80g) zahăr tos, coajă rasă de lămâie sau portocale, esență de vanilie sau vanilie sau zahăr vanilat. Toate ingredientele puse într-un castron și amestecate bine, după care lăsate vreun sfert de oră să stea. Separat prăjești în tigaie pesmet cu 50g unt (sau ulei), 2 linguri de zahăr tos (scorțișoară, dacă ești fan). Într-o oală mare, pui apă la fiert, când fierbe formezi găluști cu o lingură și îi pui la fiert; când se ridică la suprafață sunt fierți. Poți să încerci cu unul mai întâi, până te prinzi de durată și consistență (grișul se fierbe ca la găluștile de supă). Papanașii fierți se scot cu paleta și se dau prin pesmetul prăjit. Se servesc cu dulceață sau gem.
Câți vreți la porție. :)))
—
Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă ai încercat să distrugi rețeta la tine în bucătărie și ai reușit, am vrea să auzim și noi, lasă-ne un comentariu mai jos; la fel, scrie-ne dacă ai întrebări sau nelămuriri. 🙂
Nu uita că avem și un #cookingbookclub #dezastruînbucătărie, unde experimentăm rețete noi din cărți de gătit în fiecare lună. 🙂
Intră în comunitatea dezastrelor din bucătărie pe pagina noastră de facebook sau urmărește-ne pe instagram sau pinterest.