Din prezentarea rețetei am dedus că ar fi fost un fel de supă de pui acrită cu lime (lămâi verzi). Ceea ce în limbajul neaoș transilvănean se cheamă o ciorbă acră de pui. Dar am zis să o testez totuși, să vedem asemănările și diferențele. 🙂
No bine dezastrelor, puiul, zeama de supă și lime sună a ceea ce știm și noi; restul de ingrediente, însă, sunt de căutat în dicționar. Cum este de exemplu ardei Anaheim – din poze, arată a ardei iute. Sau Recado de Todo Clase, care este un condiment amestecat, pe care l-am înlocuit cu ce aveam prin casă. Că acum nu ne încurcăm noi de un condiment mexican, lol. :)))
În primul rând am făcut niște supă de legume, din țelină, păstârnac, morcov și ceapă roșie, curățate, spălate și tăiate în două, plus niște piper boabe și un praf de sare, toate lăsate să fiarbă la foc mic pe aragaz, până când legumele sunt fierte. Supa rece, strecurată și folosită zeama. Iar legumele, mâncate ca atare la felul doi sau folosite într-o salată.
Pentru supa de lime, am tăiat jumătate de piept de pui dezghețat în bucăți mici și l-am pus la călit cu puțin ulei; ni se recomanda pulpe de pui dezosate și fără piele, dar noi folosim ce avem prin casă și ce ne place. Peste carne am pus legumele tocate mărunt: o ceapă albă, un cățel de usturoi, o roșie, jumătate de ardei gras și un deget de ardei iute și am condimentat cu sare și piper și două frunze de dafin. După care am completat cu supa de carne și am lăsat la fiert. Ce am mai pus, de la mine, a fost coaja tocată de la o lămâie bio. Aproape de final, am completat cu restul de condimente: chimen, scorțișoară, cuișoare și oregano; practic, ce am înțeles eu că înseamnă Recado de Todo Clase, dar cantități foarte mici, cât să aromatizeze zeama.
În farfurie, am porționat carnea de pui, am turnat supa deasupra și am pus trei felii subțiri de lime; am sărit peste frunzele de coriandru și am folosit chipsuri tortilla în loc de tortilla. Feliile de lime nu le lăsați prea mult în supă, că devine amară. Supa se consumă cu ardei iute (deh, că nu e suficient de iute 😀 :)))) ) și ceapă murată.
Varianta mea a ieșit chiar bună, iute cât trebuia, aromată, nu foarte acră, excelentă pentru vremea de afară. 🙂
Inspirația este din Mi Cocina, de Rick Martinez.
—
Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă ai încercat să distrugi rețeta la tine în bucătărie și ai reușit, am vrea să auzim și noi, lasă-ne un comentariu mai jos; la fel, scrie-ne dacă ai întrebări sau nelămuriri. 🙂
Nu uita că avem și un #cookingbookclub #dezastruînbucătărie, unde experimentăm rețete noi din cărți de gătit în fiecare lună. 🙂
Intră în comunitatea dezastrelor din bucătărie pe pagina noastră de facebook sau urmărește-ne pe instagram sau pinterest.