Cireșele, dragi dezastre, sunt din cele congelate. Și pot fi înlocuite cu vișine sau afine sau orice alte fructe. Checul este mai dens decât cel obișnuit, datorită iaurtului din compoziție și dacă înlocuiți uleiul cu unt lichid, veți avea un clasic desert de pe zona anglo-saxonă.
Există două variante de a face acest chec: cea în care amestecați separat ingredientele uscate și lichide, după care turnați cele uscate în castronul cu cele lichide, puneți în tavă și dați la cuptor.
Eu am preferat clasicul batem ouăle cu zahărul, după care adăugăm pe rând celelalte.
Ingrediente: 2 ouă mari (am pus 3 mici), 260g zahăr (cred că se mai poate scădea puțin), 120 ml ulei (am pus 5 linguri, dar mergeau și 4), 240g iaurt normal (am pus 2 iaurturi mici), 1/2 praf de copt, un praf de sare, 215 g făină, 1 linguriță de cardamon (am pus mai puțin și a ieșit foarte parfumat), 1 cană de fructe fără sâmburi; plus ulei/unt pentru uns tava.
După cum spuneam, am mixat ouăle cu zahărul, sarea, iaurtul, uleiul, după care am pus praful de copt (nestins), cardamonul și făina. Am împărțit aluatul în două tăvi mici, de aluminiu, fiecare umplută pe trei sferturi, după care am pus fructele. Am copt la cuptor, la foc potrivit/190 de grade, timp de 45 de minute. Când este gata, scobitoarea iese curată.
Aluatul este unul gros, dar care curge. Ca la chec, dar mai consistent. Dacă fructele sunt congelate, fie le puneți așa, fie le decongelați și scurgeți de zeamă.
În cazul meu, a trebuit să pun o folie de aluminiu deasupra, pentru că sus părea că se arde, în timp ce mijlocul era nefăcut. Daaaa, am un cuptor minunat…
Când se răcește, scoateți din tavă și tăiați felii de câte un deget. Ies cam 8 felii dintr-o tavă.
Este opțiunea perfectă pentru cafea. Și aromată. 🙂
Rețeta este inspirată din Dinner in French, de Melissa Clark.
—
Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă ai încercat să distrugi rețeta la tine în bucătărie și ai reușit, am vrea să auzim și noi, lasă-ne un comentariu mai jos; la fel, scrie-ne dacă ai întrebări sau nelămuriri. 🙂
Nu uita că avem și un #cookingbookclub #dezastruînbucătărie, unde experimentăm rețete noi din cărți de gătit în fiecare lună. 🙂
Intră în comunitatea dezastrelor din bucătărie pe pagina noastră de facebook sau urmărește-ne pe instagram sau pinterest.