[prăjitorturișicafea 50] – tort cu iaurt

Astăzi sărbătorim 50 de ediții prăjitorturișicafea cu cea mai bună rețetă de tort cu iaurt, un desert perfect pentru cafea!

Blatul este un pandișpan clasic, făcut din 4-5 ouă. La 1 ou punem 1 lingură de zahăr, 1 lingură de făină și 1 lingură de apă, mixăm mai întâi ouăle cu zahărul, apoi adăugăm alternativ apa și făina, la final un vârf de sare și un praf de copt. Coacem la foc potrivit în tavă rotundă unsă cu grăsime și tapetată cu făină, lăsăm să se răcească, apoi tăiem blatul în 3 felii, pe orizontală.

Crema este din 500g frișcă, 2 plicuri de gelatină alimentară, 1 iaurt mare de fructe, 2 compoturi de fructe. Scurgem fructele din compot; putem folosi compot de vișine sau caise sau amestec. În zeama de la compot punem gelatina la înmuiat. Între timp frișca se bate cu mixerul și păstrăm câteva linguri pentru ornat. Într-un castron amestecăm iaurtul cu frișca și cu jumătate din gelatina înmuiată, după care dăm la frigider să se întărească pe jumătate. Restul de gelatină o punem într-un vas la răcit, după care o tocăm mărunt.

Într-un vas rotund de tort, punem un strat de blat, un strat de cremă și fructe, acoperim cu blat, al doilea strat de cremă și fructe și acoperim cu blatul al treilea. Deasupra ornăm cu fructe din compot sau proaspete, în funcție de viziunea artistică, gelatina tocată și restul de frișcă.

Dacă nu vă iese ca în poză, trebuie să perseverați. :)))

Crema nu are nevoie de zahăr, pentru că iaurtul este dulce și fructele sunt din compot. În plus blatul este dulce.

Ies 6-8 porții.

O felie de tort de iaurt la cafea, dezastru curat! Și altfel se vede săptămâna! 😀

Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă ai încercat să distrugi rețeta la tine în bucătărie și ai reușit, am vrea să auzim și noi, lasă-ne un comentariu mai jos; la fel, scrie-ne dacă ai întrebări sau nelămuriri. 🙂

Nu uita că avem și un #cookingbookclub #dezastruînbucătărie, unde experimentăm rețete noi din cărți de gătit în fiecare lună. 🙂

Intră în comunitatea dezastrelor din bucătărie pe pagina noastră de facebook sau urmărește-ne pe instagram sau pinterest.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *