Ep. special [nemțesc] – Bauernfrühstück sau omletă țărănească

O variație de omletă cu proteine și carbohidrați, care să îți dea energie dimineața, să poți să dai cu sapa toată ziua. 😀 Pentru toți ceilalți, se recomandă consumul ei la prânz sau cină, în doze mici și cu o sălățică verde lângă. 😛

Bauernfrühstück, pe limba ei, seamănă cu orice omletă românească din Carpați, cu ouă și cârnați, în care mai arunci și niște resturi de cartofi fierți, că doar nu o să îi dai la porci. 😀 Dacă în loc să serviți pâinea lângă, o aruncați și pe ea în omletă, vă iese varianta autohtonă săsească. Și dacă lăsați doar ouăle și cartofii, iese tortilla de patatas spaniolă. 🙂

Perfecți pentru această omletă sunt cartofii fierți, rămași de la altă rețetă.

Cum procedăm: în tigaie, în puțin ulei, punem cartofii fierți, decojiți, tăiați cuburi mari la prăjit; adăugăm niște șuncă sau kaizer – faimoasele Schinken sau Speck, tăiate cuburi, o ceapă verde tocată și pătrunjel verde tocat; la final turnăm deasupra ouăle bătute și condimentate cu sare și piper și lăsăm să se facă omleta.

Dacă faceți o cantitate mai mare, după ce turnați ouăle deasupra, băgați la cuptor. Doar să folosiți o tigaie cu mâner detașabil; dacă nu, veți murdări două vase.

Altfel, pentru o porție-două, întoarceți cu grijă omleta sau, dacă o preferați moale, o împachetați pe jumătate și o serviți.

Eu, dacă nu este arsă cum trebuie, nu o mănânc. Deformație a la dezastru în bucătărie! 😛 :)))))

Pentru preparatul din imagine, am reciclat cartofi prăjiți, din cei noi, care se prăjesc întregi sau tăiați maxim în patru. Așa că am economisit ulei și timp. Creativ, nu? 😀

Se servește cu pâine de secară și salată/ salată cu roșii/ castraveți acri/ ce vă place. 🙂

Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă ai încercat să distrugi rețeta la tine în bucătărie și ai reușit, am vrea să auzim și noi, lasă-ne un comentariu mai jos; la fel, scrie-ne dacă ai întrebări sau nelămuriri. 🙂

Nu uita că avem și un #cookingbookclub #dezastruînbucătărie, unde experimentăm rețete noi din cărți de gătit în fiecare lună. 🙂

Intră în comunitatea dezastrelor din bucătărie pe pagina noastră de facebook sau urmărește-ne pe instagram sau pinterest.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *