Ep. special [depesteocean] – tuna melt sau sandviș cald cu salată de ton

Tuna melt este un sandviș cald, cu salată de ton și cașcaval, inventat peste ocean, când, probabil, cuiva i-a picat din greșeală niște cașcaval cald în sandvișul cu ton. 😛 Dacă citești rețeta, este o odioșenie totală, pentru că cine este atât de dezastru să pună maioneză, pește și cașcaval între două felii de pâine, după care să le bage la căldură? :))

Eu am găsit o modalitate creativă de compromis și rezultatul a fost satisfăcător. Adică mai mult decât comestibil.

Ingredientele: o conservă de ton, o lingură de maioneză, doi-trei castraveți acri tocați mărunt, o ceapă mică roșie tocată și ea (eu am sărit peste, de lene), puțin muștar, sare, piper, zeama de la jumătate de lămâie. Eu am mai pus niște capere, dar mai puteți adăuga mărar sau pătrunjel verde. Amestecate într-un vas, iese o salată de ton condimentată, care se poate mânca așa cum este sau se poate pune în sandviș sau lipie.

În mod normal, pe o felie de pâine se punea salata de ton, deasupra una-două felii de cașcaval Cheddar, cealaltă felie de pâine, după care se încălzea în tigaie, pe aragaz sau într-un aparat de sandviș.

Cum nu mi-a plăcut ideea și nu prea mergea să pun sandvișul în cuptor, am ales să prăjesc ușor la grill feliile de pâine, una goală, cealaltă cu cașcaval pe ea (am folosit cașcaval afumat), după care am adăugat salata de ton, am asamblat sandvișul, l-am tăiat în două și l-am mâncat.

Am folosit niște franzelă albă, din cea pufoasă, altfel, cu pâine tradițională cu cartofi nu prea ar fi mers.

O dată la câțiva ani, merge. :))

Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă ai încercat să distrugi rețeta la tine în bucătărie și ai reușit, am vrea să auzim și noi, lasă-ne un comentariu mai jos; la fel, scrie-ne dacă ai întrebări sau nelămuriri. 🙂

Nu uita că avem și un #cookingbookclub #dezastruînbucătărie, unde experimentăm rețete noi din cărți de gătit în fiecare lună. 🙂

Intră în comunitatea dezastrelor din bucătărie pe pagina noastră de facebook sau urmărește-ne pe instagram sau pinterest.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *