Anul acesta am văzut prin piață și la supermarket o dubioșenie cu frunze verzi intitulată ștevie. No bine, ia ghiciți cu ce a făcut mama ciorba ei de lobodă? 😀
Pentru această ciorbă de sezon, primăvăratică, fără carne și ușor acrișoară, aveți nevoie de rădăcinoase (morcov, țelină, pătrunjel sau păstârnac rădăcină), niște ceapă albă și muuuuulte verdețuri, adică lobodă roșie și verde, ștevie și leuștean proaspăt.
Curățați, spălați și tocați legumele, după care le puneți la călit în oală, cu puțin ulei, sare și piper. Cam o treime din oală sunt legumele, ca să iasă o ciorbă potrivită, nici zeamă chioară, nici tocană. Acoperiți cu apă și lăsați să fiarbă la foc potrivit. Când legumele sunt aproape fierte, adăugați loboda și ștevia, spălate în prealabil și tocate mărunt. Plus o mână de fidea. La final, leuștean tocat.
Borș, dacă vă place, dacă nu, sare de lămâie.
Poftă bună!
—
Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă ai încercat să distrugi rețeta la tine în bucătărie și ai reușit, am vrea să auzim și noi, lasă-ne un comentariu mai jos; la fel, scrie-ne dacă ai întrebări sau nelămuriri. 🙂
Nu uita că avem și un #cookingbookclub #dezastruînbucătărie, unde experimentăm rețete noi din cărți de gătit în fiecare lună. 🙂
Intră în comunitatea dezastrelor din bucătărie pe pagina noastră de facebook sau urmărește-ne pe instagram sau pinterest.