Ep. 317 – ciorbă de legume cu bulgur

Invenție proprie, producție așișderea, este o ciorbă rapidă (cum altcumva?!), care se face cu rădăcinoasele din frigider și o mână de bulgur, în loc de cartofi, paste sau orez. Ca să mai schimbăm și noi ce mâncăm la prânz. :))))

Ochiometric, o treime din oala de ciorbă au fost legumele, restul apă. Iese o ciorbă ok, nici groasă ca în Ardealul către podiș, nici chioară, ca apa de ploaie. O zamă bună și deloc dezastru. 😀

Ingrediente: am folosit ceapă albă, morcov, apio, ardei capia roșu și păstârnac, cam o bucată din fiecare. Curățate de coajă, spălate, tocate mărunt și puse la călit cu puțin ulei de floarea soarelui, apoi condimentate cu sare și piper. Dacă este cazul, adăugați și niște vegeta; de exemplu dacă nu aveți foarte multe rădăcinoase. Dacă vreți și alte legume, este perfect, gătiți ce vă place, doar introduceți-le în oală, la fiert, în funcție de cât timp le ia să se fiarbă.

Peste legumele călite vreo câteva minute la foc mic, am turnat apă rece până am umplut oala, după care am lăsat să se fiarbă. Când legumele au fost aproape fierte, am adăugat bulgurul, spălat în două ape. Nu puneți foarte mult, că vreți ciorbă, nu tocană. :)))

După mofturi și talente, după ce s-a fiert și bulgurul, puteți consuma ciorba ca atare, puteți pune bulion și iese o zeamă roșie sau o puteți acri. Până aici este de legume, cu niște carbohidrați și vegană.

Dacă vreți și niște proteine, faceți ca mine: tocați mărunt niște fleică afumată crud-uscată de porc, o frigeți pe foc rapid, după care o adăugați în ciorbă la fiert pentru ultimele minute, alături de tarhon murat și niște oțet de la zeama de tarhon.

Din oala mea de ciorbă ies cam 3-4 porții.

Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă ai încercat să distrugi rețeta la tine în bucătărie și ai reușit, am vrea să auzim și noi, lasă-ne un comentariu mai jos; la fel, scrie-ne dacă ai întrebări sau nelămuriri. 🙂

Nu uita că avem și un #cookingbookclub #dezastruînbucătărie, unde experimentăm rețete noi din cărți de gătit în fiecare lună. 🙂

Intră în comunitatea dezastrelor din bucătărie pe pagina noastră de facebook sau urmărește-ne pe instagram sau pinterest.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *