Ep. special [desezon] – salată de năut prăjit cu sos tahini

Pentru când vă este lene să faceți hummus, puteți mânca ingredientele pe post de salată. LOL. :)))

În rețetă, mai întâi se pregătea sosul. Semințe de chimen și coriandru prăjite în puțin ulei, apoi amestecate cu tahini, apă, usturoi pisat, sare și coaja și zeama de la o lămâie bio.

Separat, într-un castron, tăiate cuburi, niște apio și tocat niște pătrunjel verde.

Năutul, de la conservă, scurs de zeamă și prăjit ușor în ulei. Bănuiesc că în cel de la semințe, că acum nu o să folosim o tonă de ulei. 🙂

Eu am modificat ușor rețeta. Logic. 😀 Am pus și salată verde, că mi-era cam foame. :)))) O conservă de năut am prăjit-o direct în ulei, cu semințele de chimen și coriandru și pe toate le-am amestecat cu legumele tocate, adică un fir de apio, jumătate de legătură de pătrunjel verde și două fire de mărar. Sosul l-am făcut fără usturoi, dintr-o lămâie și o linguriță de tahini, fără apă și l-am turnat aproape tot peste năut, amestecând ușor. Pe farfurie am aranjat frunzele de salată, deasupra am pus salata de năut și la final am decorat cu sosul rămas. Fără paprika, că am uitat de ea. :)))

Ies una-două porții. Dezastru bun, vegan, proteic. Are un gust interesant, mai ales când dați de chimen. :))

Ce v-am spus? Hummus, fără să fie făcut hummus. :))))

Rețeta este din cartea Cook with Me de Alex Guarnaschelli.

Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă ai încercat să distrugi rețeta la tine în bucătărie și ai reușit, am vrea să auzim și noi, lasă-ne un comentariu mai jos; la fel, scrie-ne dacă ai întrebări sau nelămuriri. 🙂

Nu uita că avem și un #cookingbookclub #dezastruînbucătărie, unde experimentăm rețete noi din cărți de gătit în fiecare lună. 🙂

Intră în comunitatea dezastrelor din bucătărie pe pagina noastră de facebook sau urmărește-ne pe instagram sau pinterest.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *